ישראל היא אחת מחמש המדינות שבהן התושבים משלמים מכיסם הכי הרבה על בריאות ושקצב הגידול בהוצאה הפרטית על בריאות בשלוש השנים האחרונות היה הגבוה ביותר במדינות ה־OECD, כך עולה מדו"ח השוואתי בין מדינות הארגון שפירסם משרד הבריאות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מהנתונים עולה כי 39% מכלל ההוצאה בישראל לבריאות מגיעים ממימון פרטי, כאשר לפנינו רק צ'ילה (54%), ארה"ב (52%) מקסיקו (49%) וקוריאה (44%), בעוד ממוצע ההוצאה הפרטית במדינות ה־OECD עומד על 27%. עיקר ההוצאה של הישראלים היא על ביטוחי בריאות, הן המסחריים והן בקופות החולים. 82.9% מהישראלים מחזיקים בביטוח פרטי כלשהו, לעומת ממוצע של 36% במדינות ה־OECD. מדובר בשיעור השלישי בגודלו מבין מדינות ה־OECD.
הדו"ח משווה 40 מדדי בריאות שונים במדינות ה־OECD, ולראשונה מופיע נתון השוואתי על זמני ההמתנה לניתוחים: בישראל זמן ההמתנה לניתוח מעקפים הוא הקצר ביותר מקרב המדינות שנמדדו (12 יום), אך לניתוח להחלפת מפרק ברך ממתינים בישראל 130 יום, ולניתוח כריתת רחם 57 יום. בשניהם ישראל נמצאת במקום ה־5. הדו"ח מצביע גם על הבעיות המוכרות וארוכות השנים של מערכת הבריאות בישראל: שיעור האחיות בישראל הוא השני הנמוך ביותר, וכך גם שיעור מיטות האשפוז. שיעור הרופאים נמוך מממוצע ה־OECD, ושיעור מכשירי ה־MRI בישראל (3.1 מכשירים למיליון תושבים) הוא השלישי הנמוך ביותר, בעוד הממוצע עומד על 13.1 מכשירים.
לצד כל אלו, הבריאות של הישראלים טובה. שיעור תמותת התינוקות נמוך, תוחלת החיים של הגברים (80 שנה) היא מהגבוהות ושל הנשים (84) - מעל לממוצע.
סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, מסר: "הגדרנו יעדים ברורים שלהם נידרש לפעול בכל דרך כדי להוביל שינוי אמיתי למען ציבור החולים". מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב: "ההזדקנות המואצת של האוכלוסייה מחייבת אותנו לפעול בדחיפות כדי לתת מענה כולל לצורכי המערכת, הן מבחינת תשתיות והן מבחינת תקציבים".