יום אחרי שנשיא ארה"ב ברק אובאמה חתם על חוק מסחר חדש ומקיף, הבהיר שלשום הממשל האמריקני כי הוא מתנגד לסעיף בחקיקה שמנחה פקידים המנהלים משא ומתן על הסכמי מסחר ללחוץ על שותפיהם האירופאים לא להחרים עסקים הפועלים בגדה המערבית.
"הממשל האמריקני מתנגד בתוקף לקמפיינים של חרם, מניעת השקעות וסנקציות (BDS) המכוונים נגד ישראל, ונמשיך לעשות זאת", הצהיר דובר מחלקת המדינה, ג'ון קירבי. "עם זאת, בכך שחיברו את ישראל ו'שטחים בשליטת ישראל', הסעיף בחוק המסחר נוגד מדיניות אמריקנית רבת שנים באשר לשטחים הכבושים, בכלל זה בכל הנוגע לפעילות בהתנחלויות".
הסעיף שבמחלוקת קורא לנציגים אמריקנים המנהלים מגעים להסכמי סחר ללחוץ על נציגים ממדינות האיחוד האירופי להימנע מ"להחרים את ישראל או אנשים העושים עסקים בישראל או בשטחים שבשליטת ישראל". הסעיף זכה לתמיכה רחבה וחוצת מפלגות מחברי קונגרס רפובליקנים ודמוקרטים שראו בו תגובה ישירה לקמפיין ה־BDS הבינלאומי נגד ישראל.
על אף התמיכה הרחבה, היו גם כאלו שהתנגדו לסעיף, ובהם ארגון השמאל הפרו ישראלי ג'יי סטריט שטען כי התיקון לחוק מהווה הגנה עקיפה להתנחלויות, המנוגדות לחוק הבינלאומי. בזמן הליכי החקיקה, בבית הלבן בחרו להתעלם מהסעיף והנשיא אובאמה התרכז במאמצים לסייע באישור החוק. ההודעה שלשום היתה למעשה התייחסות ראשונה של הממשל לסעיף על ישראל.
העובדה שמחלקת המדינה יוצאת בצורה פומבית נגד סעיף בחוק שהנשיא עצמו קידם איננה רק יוצאת דופן, אלא מעידה על כך שאין לממשל כוונה להיענות להמלצה בסעיף ולהתנות מסחר בכך ששותפים אירופאים יסכימו שלא להחרים התנחלויות.
הסנאטורים בן קארדין הדמוקרטי ורוב פורטמן הרפובליקני, שהיו אלו שיזמו את הסעיף, הביעו פליאה על התנגדות הממשל. "הנוסח בתיקון, שאומץ פה אחד על ידי ועדות הסנאט, אינו עושה דבר על מנת לקבוע מראש את גבולותיו של הסכם בין ישראל לפלשתינים. חרם נגד ישראל, בכל צורה, הוא רע ומזיק למאמצים האמריקניים לשלום".