אחרי שלושה ימים של טניס בווימבלדון, אפשר כבר לקבוע שהאנגלים בפאניקה. גל החום שפוקד את הממלכה ומלווה בטמפרטורות שיא, גורם למארגנים לנקוט את כל צעדי הזהירות המתבקשים יותר וגם המתבקשים פחות. "דרשנו מהצופים לחבוש כובעים, לשתות מים ולמרוח קרם הגנה", אמר דובר הטורניר, שהדגיש כי אמבולנסים ומתנדבים רבים יעמדו לרשות הצופים במידת הצורך. אתמול, 35.7 המעלות ניפצו את שיא החום שנמדד אי שם ב־1976. "היום החם ביותר אי פעם בחודש יולי בלונדון", קבע השירות המטאורולוגי, והבלאגן חגג.
על מנת למנוע מקרים דוגמת ההתייבשות של 79 אנשים בחגיגות הזכייה של אנדי מארי ב־2013, החליטו המארגנים לקצץ 1,500 מקומות ישיבה במתחם התחרויות, להעניק למביאי הכדורים כובע מיוחד עם כיסוי עורף ולאפשר לנשים בלבד "הפסקת חום" של עשר דקות בין המערכות, כשמד המעלות עובר את ה־30. כמו כן, הגג של המגרש המרכזי נסגר בשעות הבוקר כדי להגן על הדשא.
"האמת? ממש לא חם פה, מזג אוויר מושלם", אמר אחרי משחק הפתיחה שלו רוג'ר פדרר. "גם מבחינתי התנאים נהדרים", הוסיף רפא נדאל, שזכה לגיבוי מסרינה וויליאמס. "באימונים שלי בפלורידה אני מגיעה ל־42 מעלות, יהיה בסדר", הרגיעה המדורגת ראשונה.
אבל בזמן שהשחקנים הבכירים כמעט לא מזיעים בסיבובים הראשונים, יש כאלה שמבלים על המשטחים הלוהטים שעות על גבי שעות וסובלים. "הרגשתי סחרחורת אדירה, זה חום מטורף", אמר אתמול ברנרד טומיק, שלמרות היותו אוסטרלי שמורגל בתנאים האלה, כמעט קרס בניצחון מול פייר הוגס הרברט הצרפתי.
כמה שעות אחר כך, במגרש מספר 17, אחד ממביאי הכדורים התמוטט בעקבות החום הכבד, בסופו של יום, שבו נספרו יותר מ־100 אוהדים שקיבלו טיפול רפואי. "המצב לא פשוט כרגע, אבל אנחנו בטוחים שגל החום הזה יחלוף מהר", אמר דובר הטורניר, שמחכה לשובם של העננים האפורים והמטריות במקום המניפות והמגבות מלאות הקרח.
איבנוביץ' נפרדה מהטורניר
החום לא הוליד הפתעות מיוחדות בגברים. מלבד פרישה של המדורג חמישי, קיי נישיקורי בגלל פציעה, כל המדורגים, ביניהם נובאק ג'וקוביץ', סטן וואורינקה, מארין צ'יליץ' ומילוש ראוניץ' עלו לסיבוב השלישי.
בנשים, המדורגת שביעית אנה איבנוביץ' נפרדה מהטורניר אחרי הפסד למאטק סנדס האמריקאית. לעומתה סרינה וויליאמס, מאריה שראפובה ולוסי ספארובה לא נתקלו בבעיות בדרך לסיבוב הבא.