אחרי שבע שנות שתיקה, ג'נט ג'קסון עושה קאמבק. כוכבת הפופ המצליחה, שמאז צאת אלבומה הראשון ב־1982 מכרה 140 מיליון אלבומים ברחבי העולם, הכריזה רשמית כי בקרוב תוציא אלבום חדש.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אלבומה החדש יהיה ה־11 במספר, והוא הראשון שיוצא מאז האלבום "Discpilne" שיצא ב־2008 ונחל כישלון. בשבוע שעבר שיחררה ג'קסון את הסינגל הראשון מתוך האלבום החדש, שיר שנקרא "No Sleeep" (הטעות במקור), וכן הכריזה כי תצא לסיבוב הופעות ברחבי צפון אמריקה בסוף אוגוסט. כמו כן, במהלך 2016 היא צפויה להופיע בכמה מקומות באירופה.
"הבטחתי לכם שתשמעו את זה מבין שפתיי", אמרה במסר קולי ששיחררה למעריציה לפני שבועות אחדים, "עכשיו תדעו שעוד השנה תהיה מוסיקה חדשה, סיבוב עולמי חדש, תנועה חדשה".
בתחילת השבוע המשיכה ג'קסון את מסע הקידום כשהופיעה בפומבי, לראשונה זה שנים, בטקס פרסי ערוץ המוסיקה השחורה האמריקני BET, שהתקיים ביום ראשון בלילה בלוס אנג'לס. ג'קסון זכתה בטקס למחווה מיוחדת, וכן קיבלה את פרס "האייקון האולטימטיבי".
בנאומה אמרה: "זה היה מסע מאוד ארוך עד הרגע הזה, הלב שלי כל כך מלא. אני אסירת תודה על התמיכה שתמיד הענקתם לי".
עבור ג'קסון האלבום החדש יהיה הפעם הראשונה שבה המושכות יהיו בידיה. זאת לאחר שסיימה את ההתקשרות עם חברת התקליטים הקודמת שאיתה עבדה. את האלבום החדש היא תוציא בלייבל עצמאי שנקרא Rhythm Nation, כשם אלבומה המצליח מ־1989. עם זאת, במציאות של התעשייה כיום מכירת אלבומים אינה עסק משתלם, ולכן האלבום החדש הוא תירוץ לסיבוב הופעות - שם טמון הרווח האמיתי.
"לפני 25 שנים יצרנו את Rhythm Nation (אומת הקצב) בתקווה שהעולם יהיה מקום טוב יותר, אבל כיום יש עוד יותר מה לעשות", התייחסה ג'קסון למסר של אותו אלבום, שדיבר על תקווה לתקן את עוולות העולם.
ג'נט, הצעירה מעשרת הילדים של משפחת ג'קסון המפוארת ואחותו של מייקל ג'קסון המנוח, כבר בת 49. היא פרצה בתחילת שנות ה־80 בסאונד אר־אנ־בי ופופ בועט. עשור לאחר מכן כבר נשפה בעורפה של מדונה כשהוכתרה ל"מלכת הפופ החדשה", לאחר ההצלחה של אלבומה "ג'נט" מ־1993 שנמכר ב־27 מיליון עותקים.
בשנים האחרונות התרחקה מהעין הציבורית, בעיקר לאחר מותו הטרגי של מייקל. לפי דיווחים, חלק מהאלבום החדש שלה יוקדש לזכרו.
ב־2012 נישאה ג'קסון לבעלה השלישי, מיליארדר קטארי בשם וויסאם אל־מאנה, ועברה לגור איתו באחת האמירויות. בדצמבר ביקר הזוג ברמאללה ובחברון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו