אבא'לה בוא לפסטיבל

כדי להימנע מקיטורים של הילדים בזמן החופשה המשפחתית אספנו בשבילכם כמה פסטיבלים שהם בטוח יאהבו • זריקת עגבניות בספרד, זיקוקי דינור בגרמניה או שלל הופעות תיאטרון בסקוטלנד • מוסיפים פלפל לטיול

פסטיבל הפרינג', אדינבורו // צילום: GettyImages // פסטיבל הפרינג', אדינבורו

כשחושבים על קיץ מייד עולות בראש תמונות של חופשה, ים, שמחה אבל גם של ילדים משועממים שצריך להעסיק. אם זה המקרה גם אצלכם - הכתבה הזאת בשבילכם. כדי להימנע מהקיטורים הידועים "אמא ואבא משעמם לי" בזמן החופשה המשפחתית וכדי למצוא פתרונות קצת יותר מקוריים מטלוויזיה וממשחקים באייפון, אספנו כמה רעיונות לפסטיבלים לכל המשפחה ברחבי אירופה שאפשר לקחת אליהם את הילדים; שילוב של טיול בחו"ל, הנאה מובטחת וגם הרבה עניין לכם ולקטנים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

קישוטי רחוב

איפה? ברצלונה, ספרד

מתי? 23.8-15.8

מה? כשחושבים על ברצלונה חושבים על האדריכל הגאון גאודי, הסגרדה פמיליה וכמובן על קבוצת הכדורגל המפורסמת עם גדול השחקנים ליאונל מסי. אבל ברצלונה היא עיר תיירותית שבה אפשר למצוא אטרקציות בכל פעם שתבקרו בה. באוגוסט הקרוב תוכלו למצוא סיבה מצוינת לבקר בעיר המדהימה הזו עם הילדים והיא פסטיבל קישוטי רחוב. הפסטיבל מתקיים בשכונת גרסיה בעיר והופך את רחובותיה לססגוניים אפילו יותר. במהלך הפסטיבל תוכלו ליהנות מקישוטי הרחוב המרהיבים וכן ממופעי רחוב ומפעילויות לילדים ולמבוגרים כאחד. כמו כן, אפשר פשוט ללכת שעות בין סמטאות השכונה וליהנות מהמוני הקישוטים הצבעוניים שנתלים מכל עבר, ובין לבין ניתן ליהנות מאוכל הרחוב המעולה שיש לעיר הקטלאנית להציע. האטרקציה הזו מושכת אליה בכל קיץ כמיליון וחצי מבקרים במהלך ימי הפסטיבל והימים הראשונים הם העמוסים ביותר.

דיל: 20-14 באוגוסט, מלון 4 כוכבים בעיר על בסיס לינה וארוחת בוקר 

מחיר: 1,008 יורו לאדם בחדר זוגי

פרטים: daka90.co.il

פסטיבל לה טומטינה 

צילום: GettyImages

איפה? ולנסיה, ספרד

מתי? 26.8 

מה? עדיין בספרד, אבל אטרקציה שונה לחלוטין. הילדים שלכם אוהבים עגבניות? הקטשופ לא פעם נשפך על הבגדים ואתם מוצאים את עצמכם מכבסים ומנסים להוציא את הכתמים האדמדמים? למה לא להפוך את זה לאירוע מהנה ואולי אפילו קצת משחרר עבור כל המשפחה? בכל שנה, ביום רביעי האחרון של חודש אוגוסט מתחיל פסטיבל בעיר בוניול שבפרברי ולנסיה שבו כל מה שעושים הוא פשוט "מלחמת עגבניות". נשמע מוזר? תשאלו את עשרות אלפי האנשים שמגיעים לחוות את האירוע המשעשע הזה מאז שנת 1945. לשאלה כמה עגבניות צריך בשביל לזרוק זה על זה במשך כמה ימים התשובה היא יותר מ־100 טונות, שמגיעות בעשרות משאיות. 

בשנים האחרונות הפסטיבל מתחיל בשעה 11:00 בבוקר על ידי ירי תותח ומסתיים באותה הצורה. במהלך הפסטיבל מתקיימים מופעי מוסיקה, זיקוקי דינור, תהלוכות ומצעדים וכן תחרות בישול מסורתית. יש הטוענים כי המסורת החלה בעקבות קרב אוכל קטן שהתפתח, או התפרעות לאחר התהפכות של משאית עמוסת עגבניות, אבל כיום זה כבר לא משנה, העיקר שהפסטיבל מתקיים.

למי שחושש שהילדים ייפגעו, אל דאגה. במהלך השנים לא נרשמו אירועים לא נעימים או תאונות. הביאו בחשבון שאסור להביא בקבוקים לאירוע, אסור לקרוע חולצות של אחרים וחובה למעוך את העגבנייה לפני שזורקים אותה. 

דיל: 27-25 באוגוסט, 2 לילות במלון 3 כוכבים עם ארוחת בוקר כולל כניסה לכל אירועי ומסיבות הפסטיבל

מחיר: 159 פאונד (954 שקלים), טיסה: 579 דולר לאדם

פרטים: www.latomatinatours.com, www.travelist.co.il

Summerfest

איפה? מינכן, גרמניה

מתי? 19-2 באוגוסט

מה? כשמזכירים את צמד המילים פסטיבל ומינכן המחשבה הראשונית שעולה היא פסטיבל האוקטוברפסט המתקיים בכל חורף, ובו העניין המרכזי הוא בירה ואוכל טוב. אבל במינכן יש פסטיבל לא פחות מעניין גם בקיץ, שאליו תוכלו לקחת איתכם את הילדים וגם לשלב פעילויות שמתאימות לכם ההורים (כן, גם כאן מדובר בבירה ובאוכל טוב). 

פסטיבל הקיץ של מינכן מתקיים בפארק האולימפי בעיר, שבו תוכלו למצוא יותר מ־100 מתקני שעשועים כגון גלגל ענק, רכבות הרים, פעילויות מים, דוכני אוכל וירידי מוסיקה שהם חוויה נפלאה לכל המשפחה. לכם המבוגרים הקימו אוהלים של בירות (ממש כמו בחורף). ב־6 וב־20 באוגוסט יתקיימו מופעי זיקוקים בשמי הפארק, כך שמומלץ להגיע בתאריכים האלה ולא לפספס. אחת האטרקציות המרכזיות במסגרת הפסטיבל היא טורניר השייטים ההיסטורי, שבמהלכו בעלי סירות מנסים להפוך סירותיהם של עמיתיהם באגם. טורניר זה הוא כמעט בבחינת מסורת אצל הבווארים. 

הפסטיבל מתחיל בכל יום ב־12:00 ומסתיים בשעות הלילה. בערבים תוכלו להתענג על הופעות חיות ואירועים שונים ומתחלפים. זוהי השנה ה־26 שהפסטיבל מתקיים, והוא החל כאירוע חד־פעמי לציון עשר שנים לפארק, אבל כשמשהו הולך טוב, למה לא להמשיך?

דיל: 9-3 באוגוסט, טיסה ומלון 4 כוכבים Holiday Inn Munich-South 

מחיר: 614 דולר לאדם.

מחיר לפסטיבל: 19 דולר ליום, 45 דולר ל־3 ימים (summerfest.com/ticket-info)

פרטים: www.issta.co.il

פסטיבל הפרינג' 

צילום: GettyImages

איפה? אדינבורו, סקוטלנד

מתי? 31-7 באוגוסט

מה? אדינבורו, עיר הבירה של סקוטלנד, מרתקת. יש בה שילוב בין ישן וחדש, והסמל הגדול ביותר בה הוא המצודה הגדולה והנופים עוצרי הנשימה. אדינבורו נחשבת מרכז תרבותי בעל פעילות ענפה ושוקקת, ולכן מן הראוי שיתקיים שם פסטיבל תיאטרון הפרינג' הגדול בעולם. בכל שנה הופכת במשך שלושה שבועות הבירה הסקוטית למרכז אמנויות ענק ומארחת אלפי שחקנים המופיעים על יותר מ־250 במות הפזורות ברחבי העיר במגוון רחב של מופעים שמתאימים לכל הגילים. בפסטיבל הבינלאומי יכולים האמנים להציג את ההופעות שלהם החל מתיאטרון בובות, תיאטראות ילדים, מופעי קברט, דרמה, קומדיה ואפילו אופרה. בפסטיבל תיהנו גם מתערוכות שונות כך שגם אתם וגם הילדים תספגו תרבות ומראות מעניינים בכל פינה ברחוב.

נוסף על הפסטיבל, באדינבורו קיים גם מוזיאון הילדות, מוזיאון מקסים שלא מתאים רק לילדים, שם תוכלו למצוא אוספי צעצועים מכל העולם ומכל הזמנים (כאלה שיעוררו נוסטלגיה אצל ההורים), אוספי בגדים וספרים. במקום מתקיימות גם תערוכות מתחלפות ופעילויות יצירה יומיות. הכניסה בחינם.

צילום: GettyImages

דיל: 9-2 באוגוסט, טיסה ומלון 4 כוכבים Novotel Edinburgh Park על בסיס לינה בלבד 

מחיר: 910 יורו (לא כולל  העברות). המחיר לאדם ומותנה בזוג פלוס 2 ילדים 

פרטים: www.daka90.co.il

פסטיבל זיקוקי דינור

צילום: GettyImages

איפה? ברלין, גרמניה

מתי? 5-4 בספטמבר

מה? אם אתם מוצאים את עצמכם ממתינים בכל שנה ליום העצמאות רק כדי לצפות במופע זיקוקי דינור; אם צביעת השמיים בצבעי הקשת והפירוטכניקה מדהימה אתכם ואת הילדים שלכם, כדאי לכם לטוס בספטמבר לברלין, לאליפות העולם בזיקוקים. בכל שנה האיצטדיון האולימפי של ברלין לובש חג, ובמשך יומיים כשישה מצוותי הפירוטכניקה הטובים בעולם מתחרים על מופע הזיקוקים הטוב ביותר. השנה יתחרו ספרד, אנגליה, גרמניה, סלובקיה, פינלנד ומקסיקו לעיני חבר שופטים ועשרות אלפי מבקרים שישתתפו בחוויה. 

דיל: סופ"ש ארוך, 6-3 בספטמבר, טיסה ומלון 4 כוכבים בברלין Mark Hotel כולל ארוחת בוקר

מחיר: 600 יורו לאדם ב־ www.eshet-tours.com. מחיר כרטיס לאירועים: בין 26 ל־50 יורו לכל יום לפי המיקום  

פרטים: הזמנת כרטיסים לפסטיבל: www.ticketmaster.de/event/pyronale-tickets

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר