מאות אלפי ישראלים יצאו לחגיגות הלילה הלבן בתל אביב, בפעם ה-12 מאז הכריז ארגון אונסקו על 'העיר הלבנה' כעל אתר מורשת תרבות עולמית. מאות בני אדם הגיעו לכיכר רבין למסיבת אוזניות והמונים נהרו אל נמל יפו, והמתחמים הפופולאריים כמו שרונה, התחנה או כיכר ביאליק לאירועים שונים.
ברחבת כיכר רבין התאספו צעירים רבים, שבעזרת אוזניות חגגו משך שעות ארוכות, קורל ומעיין ארביב, אחיות תאומות בנות 19 שהגיעו למסיבה סיפרו "זאת חוויה נהדרת. היינו גם שנה שעברה ומאד נהנו אז חזרנו גם השנה. זה קטע גדול שכולם רוקדים ויש אחלה מוזיקה אבל אם מורידים את האוזניות רואים את כולם מתנועעים כמו זומבים. זה ממש מגניב".
אל מתחם התחנה הגיעו המבוגרים בגילם וצעירים בנפשם שיצאו לבלות בערב שירה בציבור, שלמה ונורית ירקוני (62) סיפר "בדרך כלל שאומרים לצאת לתל אביב זה כל הצעירים והמסיבות והמצעדים. בגילנו כבר יוצאים פחות אבל עכשיו הייתה הזדמנות נפלאה, גם מזג אוויר מצוין וגם עשו תכניות לאנשים בגילנו. צריך להגיד כל הכבוד למארגנים. יש אווירת חג ברחובות. אמנם יש פקקים נוראיים והרבה רחובות חסומים וגם הלכנו ברגל לא מעט, אבל זה חלק מהעניין, חלק מהחגיגה ואנחנו מאד שמחים:
כבר 12 שנה שתל אביב חוגגת מדי קיץ את "הלילה הלבן", מאז הכריז ארגון אונסקו על "העיר הלבנה" שבמרכז תל אביב כעל אתר מורשת תרבות עולמית. "כיף לראות איך העיר מתמלאת ברבבות מבלים מכל רחבי הארץ, שבאו ליהנות מעשרות אירועים מיוחדים בחינם", אמר ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, "אירועי לילה לבן מאפשרים טעימה מסוגי תרבות ואומנות שונים והעיר שוקקת ושמחה".
צילום: רועי קסטרו
הלילה יתקיימו אירועי "לילה לבן 2015", שבמסגרתם יוכל הציבור ליהנות מעשרות אירועי תרבות, הופעות, תערוכות אמנות, מסיבות ושלל אירועים ברחבי תל אביב - כולם חינם. השנה האירועים הם בסימן מחווה לתרבות אירופה, ומתקיימים בשיתוף פעולה עם האיחוד האירופי. אז מה יש לעשות הלילה? קבלו מדריך מקוצר לאירועים.
נמל יפו
החל מ־20:30 יהיה אפשר לצפות בתערוכת הווידאו ארט "Touch Me Baby". במסגרת התערוכה, בהשתתפות המחלקה לווידאו בבצלאל והאמנית חן צרפתי, יוצגו 16 עבודות וידאו שיוקרנו על הרחבה ועל הבניינים בנמל יפו.
מתחם כיכר ביאליק
החל מהשעה 19:00 יתקיים מופע תיאטרון־קרקס בשם "עלייתו לגרדום של הליצן X". מדובר במופע פרוע של ליצנים, מלווה בתזמורת חיה, אקרובטים, יורקי אש וזיקוקים.
כיכר רבין
החל מהשעה 20:00 תתקיים בכיכר מסיבת אוזניות, באמצעות האפליקציה של רדיו תל אביב 102FM. הקהל הרחב יכול לשכור אוזניות בכיכר או להגיע עם הטלפון החכם וזוג אוזניות, להוריד את האפליקציה ולהשתתף במסיבה.
שדרות בן־גוריון 17
החל מהשעה 20:00 יתקיימו בשדרה מופעי ג'אז. בין המשתתפים: זמרת ג'אז מאיטליה בשם סטפניה פטנה, פסנתרן בשם אנדראה ריאה, להקתו של שלומי גולדנברג וטריו "מלאיקה" המורכב משלוש נשים שמנגנות בתופי ג'מבה ובקסילופונים אפריקניים.
מתחם הדרייב־אין
כמחווה לדרייב־אין הישן יוקרן במתחם הסרט "גריז" בשלושה סבבים: 20:30, 23:00, 01:30. הקהל מוזמן לצפות בסרט מהמכוניות. מספר המקומות מוגבל ולכן חובה להירשם מראש.
רחוב דיזנגוף
בקטע הרחוב שבין גורדון לבזל תתקיים תערוכת רחוב בשם "רחוב לובש אמנות", שבמסגרתה יהפכו חלונות הראווה לבמה להצגת יצירות אמנות. 38 חנויות יארחו עבודות אמנות בנושא "הבגד כיצירת אמנות" שיצרו 40 אמנים מתחומים שונים.
גינת התקווה
בגן התקווה שבדרום העיר, בשכונת התקווה, יועלה ב־18:30 המחזמר "הקוסם מארץ עוץ" על פי ספרו של פרנק באום בכיכובה של מיכל אמדורסקי. המחזמר מיועד לילדים.
מתחם התחנה
החל מ־20:30 יתקיים ערב שירה בציבור בהשתתפות להקת "התל־אביבים", הלהקה הייצוגית הבוגרת של תל אביב־יפו, האחים אסנר שיארחו את דורית ראובני ועוד.
יפו העתיקה
החל מ־20:00 יתקיימו בגן הפסגה שורה של מופעי מוסיקה. בין המשתתפים: "התפוזים" עם להיטים ישראליים ועם שירי ילדים אהובים, נעם רותם, מאור כהן ועוד.
חוף גורדון
ברחבת הריקודים שמול החוף תתקיים החל מ־21:00 הרקדת ריקודי עם בהנחיית שרה אביב. בהרקדה תתארח אביבה אבידן וכן ישתתפו רקדנים מלהקת המחול של אוניברסיטת תל־אביב.
רחבת הבימה
החל מ־19:00 תתקיים מסיבת סווינג ולאחריה יתקיימו הופעות, שיעורים פתוחים של בית הספר לסווינג ומופעי מוסיקת ג'אז חיה.
מתחם שרונה
החל מ־20:30 יתקיים מופע אש ואקרובטיקה בליווי מיצג אורקולי ואנימציה, לצלילי מקצב תיפוף אפריקני. כמו כן יתקיימו במקום מופעי מוסיקה, יריד מעצבים ופלאש מוב מחול למבוגרים.
גן החשמל
החל מ־21:00 יתקיימו מופעים של "הגרובטרון" ושל הרכבי גרוב נוספים, ובהם "סלאם ג'אם עם פואטרי סלאם" ו"יס מא'ם!" המורכב מחמש מוסיקאיות שמבצעות את מיטב להיטי הפיפטיז והסיקסטיז.
המשכן לאמנויות הבמה
החל מ־21:00 יתקיים ברחבת המשכן המופע "הללויה", מופע מחווה ללאונרד כהן בהשתתפות ארי גורלי, סיון טלמור וגל ניסמן. עוד יתקיים מופע של כרמי שימרון ונגנים.
גן מאיר
החל מ־18:30 יתקיים מופע אופרה לילדים "חליל הקסם" של מוצרט, מבית היוצר של האופרה הישראלית. לאחר מכן יתקיימו מופע מחווה למאיר אריאל, מופע של עידן אלתרמן בסטנד־אפ מוסיקלי ועוד.
מגיעים לחגוג הלילה? שימו לב:
מהשעה 21:00 ובמשך כל הלילה ייחסמו לתנועה הצירים הבאים:
• רחוב אלנבי ייחסם לתנועה מכיכר המושבות עד הרברט סמואל, לשני הכיוונים
• שדרות רוטשילד ייחסמו לתנועה מהרצל עד מרמורק, לשני הכיוונים
• טיילת הרברט סמואל/ קויפמן/ הירקון ייחסמו לתנועה משדרות ירושלים עד של"ג, לשני הכיוונים
• שדרות ירושלים ייחסמו לתנועה לכיוון צפון, משדרות בן צבי עד רחוב אילת
• מתחם נמל ת"א - רחוב הירקון/ שדרות רוקח ייחסמו לתנועה מאבן גבירול עד שדרות נורדאו, לשני הכיוונים
• מתחם כיכר רבין - רחוב אבן גבירול ייחסם לתנועה מארלוזורוב עד שדרות שאול המלך, לשני הכיוונים.
• כמו כן, ייחסמו לתנועה כל הרחובות החוצים שמובילים לצירים הנ"ל.
בהתאם לעומסי התנועה בעיר ייחסמו הצירים המובילים למערב העיר:
• רחוב אבן גבירול: כל הרחובות המובילים מאבן גבירול מערבה ייחסמו לתנועה: שדרות נורדאו, בזל, ארלוזורוב, פרישמן, דיזנגוף ומרמורק.
• ציר בגין/נמיר: כל הרחובות המובילים מרחוב בגין/נמיר מערבה: שדרות רוקח, פנקס, ז'בוטינסקי, ארלוזורוב, שד' שאול המלך, קפלן, קרליבך והרכבת.
• נתיבי איילון (כביש 20): כל המחלפים מצפון ומדרום המובילים מנתיבי איילון לעיר ת"א: מחלף רוקח, מחלף השלום ומחלף לה גוארדיה.
במהלך הלילה תפעל רכבת ישראל במערך מתוגבר עד שעות הבוקר. מתחנת רכבת ארלוזורוב (סבידור) יופעלו קווים לכל מתחמי האירועים בעיר.
החל מחצות ועד 06:00 יופעלו קווי תחבורה ציבורית מאלנבי/בן יהודה חזרה לתחנת מרכזית ת"א ולתחנת רכבת ארלוזורוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו