לראשונה בישראל: פלסטיק ימוחזר לדלק

בקרוב יחל לפעול מתקן ראשון מסוגו בישראל, הממחזר פסולת פלסטיק והופך אותה לדלק

מתקן המיחזור החדש // צילום: יח"צ // מתקן המיחזור החדש

במפעל החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה שבנאות חובב יחל בקרוב לפעול מתקן ראשון מסוגו בישראל, הממחזר פסולת פלסטיק והופך אותה לדלק. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בחברה מעריכים כי המתקן יוכל להשיב כבר בקרוב כ־600 ק"ג נפט מכל טונה של פסולת פלסטיק. 

בישראל נאספות כ־1,500 טונות פסולת פלסטיק ביום, אשר מרביתן (כ־75.7%) מופנות להטמנה באתרי הטמנת פסולת ביתית במטמנה עירונית ולהטמנת פסולת מזוהמת או מסוכנת במטמנה לחומרים מסוכנים. מקורות הפלסטיק הם פסולת ביתית (שקיות ניילון, אריזות, בקבוקים, צעצועים, ריהוט), חקלאית (צינורות השקיה, אריזות, יריעות) ותעשייתית, ובחברה לשירותי איכות הסביבה מתקבלות כיום כ־3,000 טונות פסולת אריזות מפלסטיק בשנה. התהליך כולל את התכת הפלסטיק וביצוע דה־פולימריזציה - עד לקבלת דלק דמוי נפט. עלות הקמת המתקן היא כ־10 מיליון שקלים. 

"המתקן משיב את הפלסטיק, שהוא סוג של פולימר, לחומרי הגלם שלו", מסביר מנכ"ל החברה הממשלתית לשירותי איכות הסביבה, ד"ר גלעד גולוב, ומוסיף כי בסיומו של התהליך "מקבלים תחליף נפט שמועבר לזיקוק ומחליף את הצורך לקנות נפט". לדברי ד"ר גולוב, "פסולת היא משאב שצריך לבדוק כיצד לנצל אותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר