המחאה נגד הצפיפות בכיתות הגיעה אתמול לכנסת, ועשרות הורים הפגינו מול המשכן בניסיון לגייס את חברי הכנסת למאבק.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"באנו לכנסת כי אנו מצפים מנבחרי הציבור - לפני יציאתם לפגרת הקיץ - לטפל בסוגיה הבוערת ולוודא שהילדים שלנו, של כלל הציבור, לא יחזרו בשנת הלימודים הבאה לכיתות צפופות", אמר יו"ר ועד ההורים בירושלים פז כהן, "אנו מאמינים שכנסת ישראל תשתמש בכוח שניתן לה על ידי הציבור כדי לצמצם את מספר התלמידים בכיתה עד מקסימום 32 בכל כיתה".
שר החינוך לשעבר שי פירון כתב בעמוד הפייסבוק שלו כי המחאה תבוא על פתרונה בעוד זמן קצר מאחר שלדבריו, השאיר "דו"ח מסודר, תוכנית מדויקת ורעיון שמתגבר על עלויות לא סבירות בזמן קצר: מספר התלמידים בכיתות א'־ב' יוקטן ל־32 תלמידים, ובשאר הכיתות תפעל תוכנית לשני מורים בכיתה. התוכנית ניתנת ליישום בתוך שנתיים ועלותה 140 מיליוני שקלים".
כל עוד לא נמצא פתרון, נמשכים השיבושים בלימודים בבתי ספר ברחבי הארץ. אתמול שובשו הלימודים בירושלים, והיום צפויים שיבושים בבאר שבע, במועצות האזוריות לב השרון ומנשה ובבית דגן.
בתוך כך, באוניברסיטה העברית נמשכים העיצומים של הסגל הזוטר, שמשבית את הלימודים בדרישה להקפיא את הפיטורים המתוכננים במחלקת מדעי הרוח. באוניברסיטת בן־גוריון הושהו ההשבתות לאור התקדמות במשא ומתן שמקיים הסגל מול ההנהלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו