מפקד חטיבת "כפיר", אלוף משנה אשר בן-לולו, העמיד לדין משמעתי את חיילי הגדוד החרדי, "נצח יהודה", שהיו מעורבים בתקרית הכאת הפלסטיני במחנה הפליטים ג'ילזון הסמוך לרמאללה. מפקד הפלוגה בגדוד נשפט וננזף על ידי מפקד החטיבה. חייל נוסף שהוקלט מקלל את הפלסטיני נדון ל-30 ימי ריתוק ואילו שני חיילים שצולמו מכים את הפלסטיני נדונו ל-28 ימי מחבוש על תנאי.
סרטון התקרית הסעיר בימים האחרונים את הרשת ופורסם גם בחו"ל. ממצאי התחקיר שנערך בראשות מח"ט כפיר, בהשתתפות מפקד הגדוד והמעורבים באירוע, העלו כי מדובר בהפרת סדר אלימה שנמשכה לאורך מספר שעות, ובמסגרתה הושלכו לעבר הלוחמים בקבוקי תבערה ואבנים. במהלך ההפגנה, נפצע מפקד מחלקה כתוצאה מזריקת אבן שפגעה בעינו, והוא פונה לטיפול רפואי עם חשש לסדק בארובת עינו.
לפי צה"ל, מהתחקיר עולה עוד כי הפלסטיני המצולם בסרטון ניגש לחיילים "בניסיון לעורר פרובוקציה" ולאחר שלא נענה לקריאותיהם של החיילים לעצור ואף אחז בנשק של אחד מהמפקדים, החליטו המפקדים להפעיל כוח על-מנת לעצור אותו.
המח"ט בן-לולו קבע בסיום התחקיר כי עצם קיום המעצר היה "נכון ולגיטימי", אך הדרך בה הוא התבצע הייתה שגוייה. נוסף על כך, קבע אל"ם בן-לולו כי ההתבטאות של אחד הלוחמים "אינה תואמת את ערכי צה"ל ואת ההתנהגות המצופה מחייל בצה"ל". החייל נשמע בסרטון צועק "כוס אמ-אמא שלך, יא בן זונה. עוד מילה אחת אני מזיין את אמא שלך. נו, דבר". בהמשך, החייל נראה מנסה להכות את הפלסטיני.
לאחר מכן נראים בסרטון חמישה חיילים המנסים להשתלט על הפלסטיני משך דקות ארוכות, תוך שהם נוהגים בו באלימות ומכים אותו. כן נראה בסרטון חייל המכה את הפלסטיני באמצעות נשקו כשהפלסטיני כבר נאחז על ידי חיילים אחרים. כתוצאה מהמכה, נופל הפלסטיני. כשהוא כבר על הקרקע, נראים החיילים ממשיכים להכות אותו.
כאמור, מח"ט כפיר קבע כי שני חיילים הפעילו כוח "לא מידתי" במהלך המעצר, והם כאמור נשפטו ל-28 ימי מחבוש על תנאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו