ועדת השרים לחקיקה אישרה אתמול הצעת חוק ממשלתית של רה"מ ושר הבריאות בנימין נתניהו, שתאפשר פתיחה משמעותית של השוק לייבוא של מוצרי מזון יבש באמצעות אימוץ הנוהל הקיים באיחוד האירופי, תוך כדי הגדלת התחרות והפחתת המחירים לצרכן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מדובר ברפורמה שגיבשה בשעתו ועדת לוקר, שבראשה עמד מנכ"ל משרד ראש הממשלה דאז, הראל לוקר, שזכתה לכינוי "רפורמת הקורנפלקס". מטרתה של הרפורמה היא לאפשר הסדרים חדשים ועדכניים לייבוא מזון יבש דוגמת פסטות, עוגיות, קטניות, אורז, פסטה וקורנפלקס בהתאם לעקרונות של רשויות בינלאומיות מתקדמות, כמו האיחוד האירופי, אך בלי לוותר על הפיקוח הנדרש לשם שמירה על בריאות הציבור. זאת החל מייצור המזון, דרך הייבוא לארץ, אחסנתו ועד מכירתו לצרכן הסופי.
הרפורמה צפויה להקל משמעותית את הליכי ייבוא המזונות היבשים לארץ, תוך כדי הסרת חסמים ביורוקרטיים הקיימים כיום ואימוץ השיטה האירופית לייבוא מזון ב"מסלול הירוק", ובלבד שיבואנים יצהירו כי הם עומדים בדרישות שנקבעו.
שרת המשפטים איילת שקד הורתה למשרדה לבדוק מה אפשר לעשות למען חולי הצליאק שאינם יכולים לצרוך מזון עם גלוטן, שכן מזון ללא גלוטן אינו נכלל בחוק שיביא להורדת מחירים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו