האופנה לקנות חלקות בירח ככל הנראה נגמרה לה אי שם בתחילת המילניום. תשכחו מהריח ותעברו לחשוב בגדול – על השמש. אזרחית ספרד טענה לבעלות על הכוכב הלוהט, לפחות על חלקו. במהלך שנת 2010 היא אפילו איימה לגבות כסף ממשתמשי אנרגיה סולארית.
בכיר נדל"ן נתפס בוגד - וישלם ביוקר
מריה דוראן בת ה-54 מהעיירה ויגו רשמה בעלות על חלק מהשמש על שמה ואפילו עשתה זאת באופן חוקי, מסתבר, תחת פיקוחו של נוטריון. לאחר שקיבלה בעלות על חלקה בכוכב היא פתחה חשבון באתר המכירות איביי. בחשבון זה היא מכרה חלקים שהיו בחזקתה, לכאורה, מטר רבוע של שמש תמורת יורו אחד בלבד.
אבל שנתיים לאחר מכן באיביי סגרו את מודעת המכירה בטענה כי מדובר במוצר שהוא אינו מוחשי, ולמעשה הדבר נוגד את הכללים ותנאי השימוש באתר. בנוסף איביי חסמה את גישתה של דוראן לאתר. מכאן הסיפור הולך ונעשה מורכב יותר. היא איימה על איביי שתתבע אותם, ואחר אין ספור בדיקות, בית משפט אחד בספרד הסכים לקבל את תביעתה.
"זכותי לתבוע בעלות"
המשפט יתקיים בחודש הבא, כאשר הגברת דוראן דורשת מאיביי סכום של כ-45,000 שקלים. על פי תביעה מדובר על סכום אותו הפסידה מאי המכירה של חלקי השמש מאז לא הורשתה עוד לפרסם את מודעתה. באיביי ניסו להגיע עימה להסדר מחוץ לבית המשפט אבל היא דחתה אותו מכל וכל.
בינתיים, שום דבר לא עוצר את גברת דוראן מלהמשיך ולהפיק רווחים מהשמש. גם ללא עזרת איביי היא ממשיכה למכור את חלקי השמש באתר משלה. לטענתה, החוקים הבין לאומיים, שאומרים כי שום מדינה או ארגון לא יכולים לתבוע בעלות על כוכב או כוכב לכת, לא חלים עליה כאדם בודד. היא ממשיכה לטעון בכל תוקף כי היא אינה כפופה לחוקים הבין לאומיים
עוד באתר: מזל טוב לבר, החליפה קידמות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו