מספר עדי המדינה בפרשה 512 עומד על חמישה, כך התברר אתמול בדיון במעמד היועמ"ש, פרקליט המדינה, המפכ״ל ראש אגף החקירות והמודיעין וראש להב 433.
בדיון ניתנה סקירה על התנהלות החקירה בפרשה, שבמסגרתה עצורים ארבעה ראשי ארגוני פשיעה. במשטרה מעריכים מתחילת הפרשה שבידיה ראיות להעמיד את עצורי הפרשה לדין. בחקירה הסמויה הצליחה המשטרה לגייס עדי מדינה, אולם מקור המעורה בחקירה אמר ל"ישראל היום" כי הראיות בתיק אינן מבוססות אך ורק עליהם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לצד הדיון, אתמול האריך בימ"ש השלום בראשון לציון את מעצרם של מאיר אברג'יל ומוטי חסין, חברים בארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל. השניים נעצרו לפני כשבועיים בחשד שהיו אחראים לשורה ארוכה של מעשי רצח, ניסיונות רצח, עבירות אמל"ח וסמים. בהארכת מעצרם ציין ביהמ"ש כי שחרורם עלול להביא לשיבוש הליכי החקירה. "אנחנו כאילו זה כל החיים שלנו הפקר. יש פרשה שעוצרים גל של כל המדינה, ופיענחו את הפשעים של המדינה, ועכשיו אנחנו צריכים לשלם מחיר", אמר אברג'יל בביהמ"ש. פרקליטו, עו"ד אבי עמירם הוסיף: "הם חושבים שיש להם תיק כל כך טוב, שיעמידו לדין. למה צריך להאריך את המעצר?"
גם מעצרו של נסים אלפרון, מהעצורים המרכזיים, הוארך אתמול ביומיים, למרות שהמשטרה ביקשה להשאירו במעצר למשך יותר משבוע. אלפרון נעצר בגין חשד לקשירת קשר לרצח פליקס אבוטבול בשנת 2002. "אין לי יד ורגל בחשדות" אמר אתמול.
בד בבד הובאו לביהמ"ש 28 חשודים, בהם שמעון כהן, יעקב שמעון (עקא), אליעזר גולדנברג, אייבי אברג'יל, גיא וברמן וארז ציון. מעצרם הוארך בבין שבעה לעשרה ימים. סניגורי כל החשודים המשיכו לטעון כי הפשעים שבהם הם חשודים נחקרו כבר בעבר. מרבית החשודים נעצרו בחשד לקשירת קשר לניסיון החיסול של זאב רוזנשטיין ביולי 2003 ובפיגוע הפלילי בדצמבר 2003 ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, שהסתיים במותם של שלושה אזרחים. כמו כן הם חשודים בהשתייכות לארגון פשיעה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו