חשד: הטרדות מיניות באוניברסיטה העברית

סטודנטיות באוניברסיטה העברית התלוננו על 11 מרצים • טענות על טיפול לקוי של ההנהלה • האוניברסיטה העברית: "פנינו למשטרה"

האוניברסיטה העברית   , דודי ועקנין
האוניברסיטה העברית , צילום: דודי ועקנין

עמותת "אחת מתוך אחת", הפועלת למען נפגעות תקיפה מינית, פנתה היום להנהלת האוניברסיטה העברית בדרישה לקיים כינוס חירום של הוועד המנהל, בעקבות מידע על 11 מרצים, שלכאורה הטרידו מינית סטודנטיות הלומדות במוסד. האוניברסיטה העברית פנתה למשטרת ישראל בבקשה לחקור את הנושא.

מעצרו של דוד יוסף הוארך בחמישה ימים

"ריבוי עדויות חמורות שהובאו לידיעתנו, אודות מקרים ספציפיים וכן אודות הטיפול הלקוי של האוניברסיטה העברית בתופעה", נטען במכתב. עוד צוין, כי לעמותה ידוע על "חמישה מרצים שתקפו מינית סטודנטיות, לרבות מקרי אונס. חלק מהמקרים התרחשו בשנת הלימודים הנוכחית, וחלקם, כך על פי העדויות, בשטחי הקמפוס".

"עוד שישה מרצים אשר מטרידים מילולית סטודנטיות באופן קבוע". במכתב נטען, כי האוניברסיטה אינה מטפלת בנושא כראוי: "מנגנון הטיפול בהטרדות מיניות באוניברסיטה העברית מרתיע נפגעות מפני הגשת תלונה, זאת בשל מספר רב של ניגודי אינטרסים מובנים, וכן התנהלות לקויה במסגרתה נסגרים תיקים רבים אודות מטרידים בלא ידיעת הציבור", נכתב. 

גל שרגיל, יו"ר העמותה ציינה כי "במשך שנים  סטודנטיות מנהלות מאבק מול מנגנוני הטיפול על הטרדות מיניות. לאחרונה זה קיבל יותר חשיפה בעקבות הצטברות של שמות אצלנו. החלטנו לפנות לנשיא האוניברסיטה על מנת שיכנס את הוועד המנהל, בשיתוף הסטודנטיות  כיצד ניתן לייעל את המנגנון".

"יש לנו מאגר, לשם קיבלנו סיפורים עם תלונות של סטודנטיות על מרצים ספציפיים ואז החלטנו לפנות לאוניברסיטה במכתב, כדי שישפרו את המנגנון כדי שהסטודנטיות ירגישו יותר בטוחות להגיש תלונות במוסד". 

מהאוניברסיטה העברית נמסר כי "הפניות עליהן מדובר במכתב לא הובאו לידיעת האוניברסיטה והיא לא קיבלה שום פנייה או תלונה בנושא. האוניברסיטה פנתה לעמותת "אחת מתוך אחת" בבקשה לקבל את המידע שבידיה, על מנת שתוכל לבדוק ולחקור את הנושא. עד כה טרם התקבלה תשובה. במקביל הוגשה על ידי האוניברסיטה תלונה למשטרת ישראל בבקשה לחקור את הנושא". 

עיתון הסטודנטים בלב הסערה

סערה נוספת באוניברסיטה העברית מתנהלת בין עיתון הסטודנטים "פי האתון" לבין ההנהלה. נעמי נידם, העורכת הראשית של העיתון סיפרה כי העיתון נתן במה לסיפוריהם של הסטודנטיות, שלכאורה הוטרדו מינית והתבקשו לכתוב את עדויותיהן על אופן הטיפול של האוניברסיטה."לפני כחודש וחצי נתנו במה לבנות, שהחליטו להגיש תלונה לספר מה עובר עליהן. העדויות שהגיעו עלינו מאוד קשות. הבנות סיפרו על פתרונות נוראים כמו לחזור על הקורסים, מתלוננת אחרת סיפרה שהצמידה מאבטח. סיפרנו על הייסורים של הסטודנטים". 

לדבריה, האוניברסיטה לא שיתפה פעולה גם כשעורכת העיתון ביקשה לראיין גורמים רלוונטיים.  "האוניברסיטה לא הסכימה לתת לי לראיין מישהו מהנציבות, במקום זה סיפרו על הרבה דברים חדשים שהונהגו ושהיו אמורים להתמודד עם התופעה . נתנו גם מקום להגיב והכנסנו את התגובה הארוכה של האוניברסיטה במלואה". 

מאחר והעיתון מתפרנס ממודעות פרסום, כשהלקוח העיקרי האוניברסיטה, לגיליון הבא ביקשה האוניברסיטה להכניס מודעה מטעמה המצביעה על כך שהפרסום לא היה נכון. "קיבלנו מודעה בכסף, שמפרסמת מידע על העניין שמוציאה גם את העיתון וגם את המרואיינות באור לא מחמיא ופוגעת בשמו הטוב של העיתון ושל המתלוננות. החלטנו לפרסם את המודעה ולצד מודעה כתבתי טור דעה", סיפרה נידם. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה: "צר לנו שעורכת 'פי-האתון' בוחרת שוב ושוב לערב אג'נדה אישית ומעורבות בנושא מול מקצועיות הנדרשת מעורכת עיתון. האוניברסיטה בחרה להעביר מסר ולהגיב מאחר ולא קיבלה במה אמינה במסגרת העיתון, שבחר לסלף עובדות ולפגוע בצורה ישירה באנשים מבלי שיש בידיו את כל המידע".  

הגיע הזמן להפנות את האצבע כלפי האשם האמיתי באלימות, בהתלהמות ובדעות הקדומות: הפייסבוק, כמובן

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר