על רקע החשש מהתחדשות הלחימה באוקראינה, 102 עולים נחתו אתמול בנתב"ג בטיסה של הקרן לידידות. ולדימיר סורנין, אחד העולים שביתו נפגע במהלך הקרבות, הסביר: "האווירה באוקראינה עדיין מתוחה מאוד. שומעים ברקע יריות ופיצוצים". ולדימיר בן ה-31, שעלה יחד עם אשתו יקטרינה בת ה-29 ושני ילדיהם, ברח עם משפחתו מלוגנסק עם תחילת הקרבות.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בחודשים האחרונים התגוררה המשפחה במחנה פליטים בדנייפר. סורנין ציין כי רבים במדינה מרגישים כי הקרבות עלולים להתחדש בקרוב. לצד הנזק הרב שהסבה הלחימה, סורנין מתאר גם את התוצאה הכלכלית העגומה: "המפעל שבו עבדתי אינו פעיל יותר. חלק גדול מהעסקים לא משלמים משכורות, ואחרים משלמים באופן חלקי או באמצעות מוצרים".
היעד המועדף על העולים: בת ים ופ"ת
בטיסה שנחתה אתמול 46 משפחות בהן 34 ילדים ונערים ו-5 תינוקות. היעד המועדף על העולים הן הערים בת ים ופ"ת. טיסה זו היא החמישית בסדרת טיסות העלייה שמארגנת הקרן לידידות. בחצי השנה האחרונה העלתה הקרן לידידות למעלה מ-700 עולים חדשים מאוקראינה.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: מה עשתה מלצרית שנמאס לה מההטרדות? צפו
לאור מצבם הכלכלי של העולים, הקרן לידידות מסייעת להם במענקים בסך 1,000 דולר לכל עולה בוגר ו-500 דולר עבור כל ילד, בנוסף למימון הטיסה. תמיכות אלה של הקרן לידידות באות כתוספת להטבות להן זכאים העולים מטעם משרד הקליטה. לפני הגעתם לארץ הקרן לידידות דואגת לקליטת כל משפחת עולים ברשויות המקומיות, המתגייסות ללוות את העולים.
הרב יחיאל אקשטיין, נשיא הקרן לידידות, ציין כי "הקרן לידידות משקיעה מאמצים להעלאתם של יהודי אוקראינה לישראל. מדובר במהלך אסטרטגי, שאנו רואים בו חשיבות רבה, הן להגנה על אוכלוסיות יהודיות בעולם הנמצאות במצוקה ולחיזוק החברה הישראלית. העולים המגיעים הם צעירים ומשכילים ויתרמו רבות לקידום החברה והמשק בישראל".
הסלפי הולך ונהיה מסוכן יותר ויותר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו