בחברה המערבית ובכלל, רווחת הדעה שגברים מחפשים באישה בעיקר מאפיינים פיזיים חיצוניים. פרופ' דיוויד ביינברידג', חוקר בריטי בכיר בתחום האבולוציה, יגרום לכם לתדהמה ולשבירת המיתוס העתיק. אותו מדען בכיר מקיימברידג' גילה מה גברים באמת מחפשים באישה שלצדם – יותר שכל.
היסטוריה: האבטלה בישראל בשפל של כל הזמנים
על פי פרופ' ביינברידג', גברים שמחפשים אחר כלה עתידית מעריכים יותר את האינטליגנציה של האישה מאשר את גודל החזה שלה. ביינברידג' טוען כי אחת מהסיבות לכך היא שנשים חכמות יותר יהיו גם אימהות אחראיות יותר. טיעון נוסף שמביא המחקר הוא שאישה חכמה, היא בת להורים משכילים יותר וסבירות גבוהה שילדותה הייתה טובה יותר, וכך גם בריאותה.
על פי המחקר, נתונים גופניים כמו אורך הרגליים של אישה אינם רלוונטיים לגברים. לטענת החוקר, שמגיע מתחום הביולוגיה, גברים מעריכים נתונים סימטריים, מכיוון שאותם נתונים רומזים שבת הזוג הפוטנציאלית היא צעירה, בריאה ובעלת גנים יציבים. כך, כאשר הם בוחנים את הרגליים – הדבר החשוב מבחינת הגברים הוא השוויון באורך שלהן, ולא האורך הכללי שלהן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כפועל יוצא מכך, גברים אפילו לא מתעניינים בגודל החזה של אישה, אלא מחפשים בת זוג בעלת חזה סימטרי. "גודל החזה לא חשוב", אומר פרופ' ביינברידג', "גברים נמשכים לדברים סימטריים".
דואגים לדור הבא
"המחקרים שעליהם התבססתי הוכיחו שוב ושוב כי הדבר הראשון שאותו מחפשים גברים הוא אינטליגנציה, שמסמלת עבורם כי בת הזוג תוכל לטפל בילדים", הסביר פרופ' ביימברידג', שציין עוד כי על פי מחקרים אחרים, פער של ארבע-חמש שנים בין בני הזוג הוא מתכון להצלחה בזוגיות.
שלא נטעה, גברים מחפשים גם נתונים פיזיים באישה, אבל את סימטריה הם מחפשים במקומות אחרים בגופה, כמו הפנים.
ומה לגבי משקל? גברים כן רוצים שהנשים שלהן יראו חטובות, בעלות אחוריים וירכיים חושניות. אולם, גם משקל עודף בירך ובאחוריים יכול להוות בעיניהם סימן שלאישה יש מספיק שומן בכדי לעבור את כל ההליכים, שיאפשרו היריון וגידול עובר תקין. יש לכך סיבה מוצדקת, כיוון שלמעשה, ההתפתחות התקינה של תינוק תלויה בכמות השומן, שמועבר ישירות מירכיה ואחוריה של אימו, בעיקר בזמן הנקה. כמות השומן ואיכותו יכולה להשפיעה באופן ישיר על האינטליגנציה של התינוק.
ברחבי העולם חגגו בעקבות צאת המחקר. העיתון הבריטי הדייילי טלגרף אף ציין כי המחקרים שעליהם מסתמך ביימברידג' עשויים להסביר, בין היתר, את נישואיהם של שחקן הקולנוע ג'ורג' קלוני ועו"ד לזכויות אדם אמל אלמאודין.