חג שבועות ללא ייסורי מצפון

10 טיפים שיעזרו לכם ליהנות מהחג ולשמור על הדיאטה

בחרו מוצרים דלי שומן // צילום: לירון אלמוג // הכינו בעצמכם ובחרו מוצרים דלי שומן

אין כמו חג השבועות, חג של ביכורים וגבינות, אך באותה עת חג של עוגות, מאפים ופשטידות, או במילים אחרות קלוריות לא מעטות! 

אך אל דאגה, לא כל חג בהכרח מלווה בעלייה במשקל ואף ניתן ליהנות מחג השבועות ומטעמיו ועדיין לשמור על תזונה בריאה והמשקל.

כיצד עושים זאת? זה באמת פשוט מאוד... 

לפניכם 10 טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את החג בשלום:

1. מאכלים ביתיים מנצחים קנויים – רבים בוחרים לקנות את מאכלי החג כשהם מוכנים מראש מהחנויות. עם זאת, מומלץ להעדיף להכין את המטעמים באופן עצמאי, כך תוכלו לפקח על איכות וכמות הרכיבים במאכלים, כמו סוכר, אחוזי השומן במוצרי החלב וכמויות השמן, כך תוכלו להקפיד טוב יותר גם על כמות הקלוריות. 

החלטתם להכין בעצמכם - מצוין! עכשיו, היו אמיצים ושנו מעט את המתכונים באמצעות מרכיבים בריאים יותר. מבטיחה שאם לא תספרו, לא יבחינו בשינוי ואתם תחסכו לכם ולאורחים קלוריות מיותרות ותרוויחו הרבה בריאות.

2. גבינות רזות טעימות לא פחות - החליפו את הגבינות השמנות שבמתכונים בגבינות רזות יותר. בזכות המגוון הרחב שיש בשווקים ניתן למצוא: שמנת 9%-10% שומן, גבינה צהובה 5%-9% שומן ויוגורטים עד 3% שומן. 

3. מרגרינה וחמאה, לא בבית ספרנו - מרגרינה וחמאה מכילות שומנים רווים, אשר מעלים את הסיכון למחלות לב. המלצה: העדיפו שמן על פני מרגרינה וחמאה. או לפחות צמצמו את הכמויות במתכון.

4. רסק תפוחים במקום שמן - על מנת להפחית בכמויות השמן, ואם אין ברירה אז בחמאה או המרגרינה, השתמשו ברסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר. רסק התפוחים מוסיף לחות לבצק ועשיר בסיבים תזונתיים המייצבים את העוגה, כך שהוא מהווה תחליף נהדר לשמן.  100 גרם חמאה או מרגרינה = חצי כוס רסק תפוחים. למצטיינים שמשתמשים בשמן, החליפו חצי מכמות השמן במתכון ברסק תפוחים ללא סוכר.

5. שיבולת שועל במקום אגוזים - אגוזים ושקדים בהחלט מאוד בריאים, אך חשוב לזכור כי 100 גרם מכילים כ-700 קלוריות! ההמלצה היא להפחית את כמות האגוזים והשקדים במתכון בחצי, או להחליפם לחלוטין בשיבולת שועל המכילה חצי מכמות הקלוריות!

6. לא כל סלט הוא באמת סלט - סלטים בהחלט תמיד מומלצים. הוסיפו סלטים שונים ומגוונים. אך שימו לב לתוספות הסלט כמו אגוזים, גרעינים, קרוטונים ורטבים שונים המקפיצים את כמות הקלוריות בסלט והופכים אותו למנה העיקרית. ההמלצה: הפרידו את הרטבים והתוספות מהסלט, כך כל אחד יוכל להוסיף לעצמו בכמות המתאימה לו.

7. שדרוג הרטבים - גם פה כמו במוצרי החלב, ישנם רטבים נהדרים קנויים עד 5% שומן. במידה וניחנתם בכישרון ההכנה, החליפו את המיונז הרגיל במיונז 5% שומן או לפחות את חלק מהמיונז ביוגורט 3%.  

8. הפתיעו את המארחים - הוזמנתם לארוחה, תמיד כדאי להגיע עם מאכל בריא ומופחת קלוריות שהכנתם מראש. כך תהפכו לאורחים למופת ותיהנו ממנה מזינה וקלילה.

9. הגודל כן קובע - לא שיניתם את המתכון? אין לכם שליטה על מה שיוגש? פשוט הקפידו לאכול מנות קטנות בארוחה, בחרו את המזונות שאתם הכי אוהבים וקחו קצת מכל דבר!

10. חלבון תמיד משביע - הבעיה בחג שיש הרבה פחמימות ולא תמיד הן מספיק משביעות. על מנת להפחית את כמות הפחמימות ועדיין להיות שבעים שלבו בארוחה חלבונים כמו גבינות קשות עד 5% שומן המכילות יותר חלבון, כמו בולגרית וצפתית, ואכלו גם מנת דגים בריאה ומשביעה.

חג שבועות שמח, טעים וללא ייסורי מצפון!

הכותבת היא מיטל שחימוב דובשני, דיאטנית קלינית ובעלים של "bYou דיאטה בהתאמה אישית", מלווה ומאמנת לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים. לאתר www.byou.clinic

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר