השאלה הגדולה של החג: לקנות או לאפות?

היצע עוגות הגבינה בקונדיטוריות השונות מגוון וחגיגי: קבלו עשר המלצות מתוקות • וגם: שלושה מתכונים - למשקיענים שבכל זאת יחליטו לעשות זאת במו ידיהם

אל אתם מתלבטים יותר מדי - אפשר גם וגם... // צילום: לירון אלמוג // אל אתם מתלבטים יותר מדי - אפשר גם וגם...

בכל שנה בחג השבועות אני מתמלאת חדוות יצירה לבנה וחגיגית. אני אוהבת את הקלילות וחוסר המחויבות של התפריט. אני מוצאת את סיפורן של רות ונעמי מרגש כל פעם מחדש. אני מתמסרת לאווירה הארצישראלית ששורה סביב. אופה עוגת גבינה עשירה ומושחתת, מקציפה עוגת גבינה קרה ומפנקת וקולעת צמות שמרים ממולאות גבינה.

השנה כשכבר למעלה משבוע נפתח על שולחן העץ הגדול חמ"ל עוגות גבינה לקראת שבועות. התלבטתי מעט - האם לאפות/להקציף/ללוש/לרדד/למלא/לקשט או פשוט לקנות?! 

עוד במדור האוכל:

אם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילויחלב בוטיק: ניסינו את הגבינות החדשות שמיוצרות במחלבות קטנות ברחבי ארץמיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהבים

חדורת מוטיבציה ונחושה לטעום ולדגום מכל השפע, התייצבתי אל המשימה. טעמתי שלל עוגות גבינה אפויות, דחוסות ונפלאות. נהניתי מעוגות גבינה קלילות ומוקצפות. שתיתי קפה של בוקר בליווי קראנץ' גבינות מתוק ומלוח. 

רשמתי רשמים, הבעתי דעה נחרצת. לעיתים אף התלבטתי ולבסוף השארתי את ההתלבטות בעינה - עכשיו תורכם.

ואם בכל זאת חשקה נפשכם להשקיע באורחים, או כמובן בעצמכם, מצורפים שלושה מתכוני לעוגות גבינה ביתיות ומצוינות: אחת אפויה, שנייה קרה וגם את השמרים אל תזניחו.

חג שמח!

צילום: רונן מנגן

רולדין:

מתוך קולקציה גדולה ומפוארת של יצירות לבנות לקראת החג נבחרה ברוב קולות עוגת צ'אנקי צ'יז- זוהי עוגת גבינה אפויה על בסיס שוקולד לבן בעלת תחתית שברי עוגיות שוקוצ'יפס, נוצ'ולה ושוקולד חלב. מחירה 59.90 ₪ לפס.

העוגה מהודרת, מפנקת ומאופיינת בטעמי ילדות. אצלנו היא חוסלה כה מהר עד כי נעזרתי בחוויותיהם של הזוללים על מנת לתאר את אשר טעמו, שכן זכיתי לביס קטן בלבד.

להשיג בסניפי הרשת

צילום: דניאל לילה

לחמים: 

לא היה קל כלל לבחור עוגה מנצחת מבין עוגות הגבינה של לחמים. העוגות המעודנות שנזהרות מתחכום יתר שבו מיד את החיך. התלבטנו ממושכות בין טארט גבינה קלאסי (59 ₪) לבין קרנאץ גבינה וצימוקים מסורתי (44 ₪) ולבסוף הכתרנו את הטרייפל האביבי -  בצק ברטון עשיר, קרם פרש וניל ופירות אביב טריים – 140 ₪, שהוגש בכלי זכוכית שקוף ואלגנטי. טעמו כה קליל, קיצי ונפלא.

להשיג בסניפי הרשת

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו

•   •   •

בקטגוריית העוגה הקרה: עוגת גבינה אוריאו

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לבסיס:לקרם:לציפוי:אופן ההכנה:

•   •   •

צילום: אנטולי מיכאלוב

מובינג בייקרי:

עוגת השמרים והריקוטה הזוגית של המובינג בייקרי הייתה הבולטת והאהובה מתוך המבחר. בצק העוגה עשיר והיא מלאה בגבינה רכה ומשובצת דובדבני אמרנה מתוקים, 42 ₪. 

להשיג: המובינג בייקרי, דיזינגוף 308 תל אביב, טל' 5441174- 03, ימים ושעות א-ה 08:00-20:00, יום ו' 08:00-16:00

צילום: הדס ניצן

לה סנטרל:

לקראת החג מציעה קונדיטוריית לה סנטרל מבחר אדיר ומפתה של מטעמי גבינה מתוקים ומלוחים: עוגות אישיות, קינוחי כוסות, עוגות עגולות וגבוהות, מאפיי שמרים מתוקם ומלוחים ועוד. מתוך השפע בלטה בצניעותה ובטעמה הטוב והמפנק עוגת השמרים הממולאת גבינה ופירות אדומים 42 ₪.

להשיג בסניפי הרשת

דלאל:

כשעטפו ידיי את קופסת הקרטון הירקרקה ועליה מוטבע הלוגו המסולסל והמהודר של "דלאל", גברה סקרנותי. כשפתחו אצבעותיי את הסרט הדק והתגלה אוצר מתוק - התרחב חיוכי, וכשטעמתי את הניו יורק צ'יז קייק (95 ₪) ידעתי כי טוב, טוב מאוד. כי קלאסיקה במיטבה אינה זקוקה לדבר.

להשיג בדלאל הקונדיטוריה, רחוב כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב

•   •   •

בקטגוריית העוגה האפויה: עוגת גבינה ושוקולד לבן

    
צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים לתבנית עגולה מס' 26:

קלתית:למלית:לציפוי:אופן ההכנה:

•   •   •

צילום: דני מילר

לחם יין:

נוכח טארט מסקרפונה ואפרסקים – בצק פריך מתוק עם קרם עשיר של גבינת מסקרפונה ואפרסקים טריים (88 ₪ לעוגה בקוטר 22 ס"מ) - התנגן בראשי שירם של משינה "את לא כמו כולם", את מילות השיר זנחתי מהר וחרזתי שיר הלל לטארט המענג והמרהיב הזה. 

להשיג בלחם יין, דרך החורש קריית סביונים, יהוד

צילום: דניאל לילה

קונדיטוריית שמו:

מיקי שמו יודע לאפות עוגת גבינה קלאסית של פעם (49 ₪), כזאת שנמכרה במשקל בכל קונדיטוריה ותיקה בעיר. זאת שמרקמה אוורירי והיא גבוהת קומה ומתהדרת במעטה שחום ולב לבן בוהק. ובכל חג אני מבקשת לעצמי ביס בטעם של ילדות נשכחת שרק שמו יודע לשחזר. 

להשיג בסניפי הרשת

פיס אוף קייק:

בפיס אוף קייק מצאתי עוגת גבינה שמנת ונוטלה (89 ₪). העוגה מעט ילדותית, מעט כבדה, אך בהחלט אהובה על חובבי הז'אנר. היו שנשבעו לה אמונים מן הביס הראשון, היו שחשבו שהיא מתוקה מדי. אך ללא ספק רבות דובר על העוגה העגולה והיפה.

ניתן להשיג בסניפי הרשת: חנות המפעל - יהודה הימית 17 יפו; סניף תל אביב – קינג ג'ורג' 46 תל אביב

צילום: אסף אמברם

ג'ייקובס:

עוגת השמרים האהובה ביותר הייתה ללא ספק זו של ג'ייקובס (44 ₪) . בצק השמרים כה חמאתי וטוב, קלוע לעוגה ארוכה ומפתה. מלית הגבינה כה מדויק ונפלא ושילוב של דובדבנים חמוצים הפתיע והחמיא למאפה עד מאוד. זוהי היתה בין העוגות הבודדות שלא נותר ממנה פירור.

להשיג ב: מאפיות הבוטיק ג'ייקובס, איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו 03-5511333; החרושת 19, רמת השרון

צילום: אגמדיה

ממבו:

בקונדיטוריה הוותיקה והמוערכת אשר ביקנעם מציעים את מיטב הקלאסיקות של החג להתפאר. ההפתעה המפנקת ביותר הייתה קופסת פרופיטרולים מושלמים ממולאים גבינה (3 ₪ ליחידה). ילדיי שמחו כל כך לקראתה עד כי הנחתי להם ללקק את האצבעות והסתפקתי בטעימה קטנה בלבד.

להשיג ב: ממבו קונדיטוריה, חנות – מתחם BIG יקנעם

•   •   •

בקטגוריית השמרים: קראנץ' ריקוטה ושוקולד לבן 

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים ל-2 עוגות:

לבצק:

• 1 כוס חלב פושר

• 2 וחצי כפיות שמרים יבשים

• 1/2 כוס סוכר

• 4 וחצי כוסות קמח

• 2 ביצים טרופות (להשאיר 1 כף ביצה טרופה לזיגוג)

• 1 כפית וניל

• 80 גרם חמאה רכה

• 1 כפית שטוחה מלח

למלית:

• 6 כפות גדושות ריקוטה

• 150 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות קטנות

• 1 כפית וניל

• 4 כפות גדושות שוקולד צ'יפס לבן

לסירופ:

• 1/2 כוס מים

• 1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר ממיסים שמרים בחלב. מוסיפים סוכר ומערבבים.

2. מוסיפים קמח, ביצים, וניל, חמאה ומלח ולשים לבצק רך וחלק.

3. מניחים מכוסה לתפיחה במשך כשעה.

4. למלית: ממיסים את השוקולד ומצננים בצד. מוסיפים את הגבינה והווניל ומערבבים היטב.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן.

6. בעזרת סכין מריחה מורחים את המלית על מלבני הבצק, מפזרים פצפוצי שוקולד לבן שווה בשווה על שני המלבנים.

7. מגלגלים את המלבנים לגלילים ארוכים ועבים. מהדקים את הגליל ובעזרת סכין משונן ארוך להב חותכים את הגליל לאורכו, כך שמתגלים פסים של בצק ומלית.

8. מיד כורכים את שני חצאי הגליל לצמה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה ומשומנת. חוזרים על אותה פעולה גם עם גליל הבצק השני.

9. מתפיחים מכוסה במשך כ-40 דקות.

10. מזגגים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-30 דקות.

11. בינתיים מבשלים את הסוכר, מים ווניל לסירופ. כשהעוגות יוצאות מאפייה מזגגים אותן בסירופ סוכר ורק אז מצננים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר