אם מכבי ת"א היתה צריכה עוד תזכורת למצבה הלא מזהיר לקראת הפלייאוף היא קיבלה אותה אתמול. במשחק נוח בדרך לסידרה שאמורה להיות טיול היא כמעט הפסידה והכניסה את עצמה לפינה חשוכה. בסוף זה הסתדר לה והניצחון הגיע אך הבעיות נשארו.
שתי הקבוצות עלו בלי לחץ. נס ציונה מתוך ידיעה שהעונה תיגמר בסוף הסידרה ומכבי בגלל היריבה הנוחה (עפ"י מה שהראתה בחלק האחרון של העונה).
אווירת פלייאוף זה הדבר האחרון שהיה אתמול. למרות שהמשחק היה צמוד ולמרות שהאורחים עברו להובלה רציפה בחלק השני של הרבע השלישי וברבע הרביעי. התחושה של תסריט ידוע מראש גברה על הכל. גם האין ההגנות מהמחצית הראשונה יצרו תחושה של חצי משחק אימון וזה כנראה התאים לנס ציונה.
רק לקראת סוף הרבע הרביעי כשנראה שזה מתחיל להיות "רציני" יצאו המשחק, הקהל ומכבי מהנמנום. כאן מכבי הבינה שאם לא תתאפס, היא תתעורר ליום של הרבה לחץ.

טפירו נחסם בזריקה האחרונה במשחק // צילום: אלן שיבר
נס ציונה שבביקורה הקודם בהיכל בערב ל"ג בעומר כמעט שברה את הטבעות עם 4 מ־21, קלעה אתמול כמו מכונה מהשלוש (7 מ־10 במחצית, 12 מ־21 במשחק). בכל פעם שמכבי נצמדה באה שלשה בעיתוי הכי נכון. פרסטון נואלס, קבוע בחמישיה, עלה אתמול מהספסל ורק ברבע השני קלע 14 נקודות. מאיר טפירו שלא אוהב לגמור עונה בלי ניצחון על מכבי היה טוב מאוד אחרי תקופה ארוכה.
נס ציונה הגיבה עם נקודות לכל סל של מכבי והובילה 87:83 פחות מדקה לסיום. השקט הנפשי של האורחים נגמר רק במקום אחד – קו העונשין – שם השאירה הקבוצה בדקות הסיום 4 נקודות שהיו אמורות לעשות את ההבדל בין הפסד לניצחון. זה והשלשה של יוגב אוחיון 7 שניות לסיום. ומה לגבי יוגב? הוא לא ירד אתמול מהפרקט וכשהוא הגארד הישראלי היחיד בסגל נראה שזה הולך להימשך לאורך כל הפלייאוף