ישראל היא כידוע ארץ זבת חלב ודבש, וחג שבועות העומד בפתח מעניק לנו הזדמנות מבורכת ליהנות מתנובת החלב והגבינות של מחלבות ארצנו - יותר ממאה, שמרביתן מחלבות משק אשר מייצרות גבינות בוטיק ומקפידות לחדש ולהפתיע מדי שנה בגבינות רכות, בשלות או קשות, מחלב בקר, כבשים או עיזים.
שבועות במדור האוכל:
מצעד עוגות הגבינה הגדול: טעמנו והחלטנו – אלה 12 העוגות המומלצות
מיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםמאיה דרין עם פינוקי גבינה שמשאירים טעם של עוד והמון יין משובחעל פי נתונים שנאספו במועצת החלב, 1.4 מיליארד ליטרים של חלב גולמי יוצרו בארץ בשנת 2014, מתוכם 84 מיליון יוצרו במחלבות בוטיק הפזורות ברחבי הארץ. מדובר על 173.7 ליטר חלב לנפש בשנה - כ־2.5 מנות חלב ביום. לכבוד החג הקרב אספנו עבורכם כמה מהגבינות החדשות שמיוצרות במחלבות הבוטיק.
חגיגה של טעמים
גבינת פרחי אמנון ותמר - מחלבת מרקוביץ', מושב נחלים. מחלבת מרקוביץ' הוותיקה מתמחה בייצור גבינות בעבודת יד ללא מכונות, מ־100% חלב כבשים מפוסטר. לרגל שבועות משיקה המחלבה את גבינת פרחי אמנון ותמר, גבינת בניאס עטופה בעובש קטיפתי לבן ומצופה בפרחי כובע הנזיר. הגבינה מכילה 28% שומן, תוכה רך וטעמה הולך ומתחזק עם היישון. הגבינה אינה חריפה ומתאימה לכל ארוחה ומתכון. ניתן להשיג בחנות המחלבה במושב נחלים.
מחיר: 16.9 ש' ל־100 גר'.

אמנון ותמר של מרקוביץ'
כרמל בלו - מחלבת אלטו, קיבוץ שמרת. טעמן של גבינות רוקפור מושפע מטכניקת הגיבון ומסוג החלב. בניגוד למקובל, גבינת רוקפור כחולה זו מיוצרת מחלב עיזים ולא מחלב בקר, מה שמעניק לה ארומה ומרקם מיוחדים. הגבינה מכילה 30% שומן ובעלת חריפות מעודנת. היא מומלצת לאכילה עם פירות העונה, לשילוב בסלט עלים ירוקים וגם לצד כוס יין. ניתן להשיג בחנות המחלבה בקיבוץ שמרת, ברשת עדן טבע מרקט ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ.
מחיר: 13 ש' ל־100 גר'.

רמל בלו של אלטו
גבינת תום זעתר - מחלבת גלילי יער אבירים. הגבינה מיוצרת מחלב בקר וצאן, בתוספת מחמצת גיבון שפועלת בטווחי זמן וטמפרטורה שונים ומרחיבה את מנעד הטעמים. הגבינות יושנו כחצי שנה במנהרות יישון, חלקן נשארו ליישון ארוך וישווקו רק בעוד שנה. הגבינה מכילה 29% שומן ומתאימה כתוספת לסלט מרענן, לכריך, לבישול וכמלית למאפים, וכמובן לפלטת גבינות מפנקת. לצד גבינת תום זעתר מומלץ להגיש יינות אדומים יבשים עם טעמים אדמתיים. ניתן להשיג ברשתות טיב טעם ועדן טבע מרקט ובמעדניות נבחרות.
מחיר: 17 ש' ל־100 גרם.
עוד במדור:
טנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגאם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילוי
תום זעתר של גלילי
קפרינו פלפל - מחלבת חלב עם הרוח, יודפת. הגבינות של מחלבת חלב עם הרוח הן על טהרת חלב עיזים אורגני. הקפרינו היא גבינה קשה שמקורה בסרדיניה, והיא מכילה גרגירי פלפל שחור שלמים או חצויים. הגבינה מכילה 28% שומן ונשמרת לפחות שנתיים. מומלצת להגשה כתוספת מרעננת לפלטת פירות, פלטת גבינות ויכולה להתאים כגבינה מגורדת על פיצות ופסטות. להשיג בחנות המחלבה, ובלחם ארז טבעון.

קפרינו פלפל של "חלב עם הרוח"
מחיר: 17 ש' ל־100 גרם.
גבינת הנוקד מרווה - מחלבת הנוקד, גילון. גבינת כבשים בשלה, שטופה במי מרווה. הגבינה יושנה במשך כשלושה חודשים, והיא בעלת 22% שומן, טעם עז ומרקם רך, ומומלצת להגשה בליווי פירות. ניתן לרכוש בחנות החווה ובמעדניות בכל רחבי הארץ.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו
מרווה של הנוקד // צילום: רינת ברזילי
מחיר: 14.6 ש' ל־100 גרם.
תוצרת חוץ
Saint Agur - גבינה כחולה מצרפת, המשלבת בין הטעם החריף של עובש כחול לטעם העדין והחמאתי של הגבינה. מומלץ להגיש עם כוס יין לבן מתוק. מחיר: 21 ש' ל־100 גרם. להשיג ברשת לגעת באוכל.
מורבייר - גבינה צרפתית מחלב בקר, בעלת ארומה חזקה ופס פחם אפור שעובר לרוחבה ומפריד בין חלקה התחתון (חליבת הבוקר) לבין חלקה העליון (חליבת הערב). מחיר: 21.90 ש' ל־100 גרם. להשיג ברשת ספייסז.

מורבייר, תוצרת חוץ
קמבוזולה - גבינת טריפל קרים כחולה מחלב בקר, המיוצרת באזור בוואריה שבדרום גרמניה. משלבת בין גבינת קממבר צרפתית לגורגונזולה איטלקית. צבעה חיוור, היא מנוקדת בעובש גבינות כחול ועטופה עובש גבינות לבן. מחיר: 14.30 ש' ל־100 גרם. ניתן להשיג ברשת טיב טעם וברשתות נבחרות.
• • •
מדריך לרכישה ולהגשה
גבינה טובה היא גבינה טרייה
• ברכישת גבינות קשות כמו פרמזן, יש לוודא שהן אינן יבשות: שטח הפנים שלהן צריך להיות שלם, ללא חריצים, וצריכה להיות להן מעט גמישות.
• חלב כבשים עשיר יותר בחלבון ובסידן ומספק פי 2 יותר ברזל מחלב בקר ועיזים. חלב עיזים וחלב כבשים נחשבים קלים יותר לעיכול לעומת חלב בקר, והם דלים בלקטוז ביחס לחלב בקר.
• בחרו גבינות מסוגי חלב שונים: בקר, כבשים ועיזים, שכן לכל סוג יש טעם שונה.
• בחרו גבינות בדרגות בשלות שונות: טריות, בשלות ומיושנות, וגבינות כחולות וחריפות.
• אפשר לגוון את מגש הפלטות גם על ידי גבינות במרקמים שונים (רכות, חצי קשות וקשות) וצורות שונות: גלילים, חריצים וגבינות עגולות.
• ריכשו את הגבינות סמוך ככל האפשר למועד הגשתן. מומלץ להוציא את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההגשה כדי לחדד את טעמן.
• שלבו בפלטת הגבינות גם מגוון של פירות העונה ופירות יבשים. צרפו למגש הגבינות גם לחם טוב ויינות - אדום ולבן.
ייעוץ: רותי קרניאל פיין, רשת ספייסז (Spices), ישרקו, יבואנית ומשווקת גבינות