ערבי האביב הנעימים, השמיים הבהירים וניחוח הפריחה העולה מחצרות הבתים מוציאים אותי אל המרפסת. יושבת שעות ארוכות ומפטפטת בצרפתית מתגלגלת עם טדי, חברי הפאריסאי שמגיע בכל שנה במיוחד בשביל ערבים תל־אביביים שכאלה. לכבוד הצרפתי אני פוקקת בקבוק יין צונן ישראלי עד מאוד מהרי הגליל והגולן. אנחנו טועמים רוזה סמוק ומרענן ועוברים לסוביניון בלאן בעל חמיצות נעימה ומאוזנת. על השולחן שתי גבינות חגיגיות ממשק יעקבס שנעשו ביין, האחת גבינת עיזים חצי קשה ביין גמלא מרלו, והאחרת גבינה קשה מחלב כבשים ביין גמלא סנג'ובזה. והנה ערב גבינות ויין פרנקו־ישראלי לתפארת. הראש קליל ומסוחרר מעט והשיחה קולחת, הצחוק מתפרץ והחך מתענג. טוב לנו.
שבועות במדור האוכל:
מצעד עוגות הגבינה הגדול: טעמנו והחלטנו – אלה 12 העוגות המומלצות
חלב בוטיק: ניסינו את הגבינות החדשות שמיוצרות במחלבות קטנות ברחבי ארץמיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהבים
לקראת ערב שיכור נוסף על המרפסת הגדולה, אני נכנסת אל המטבח, לוגמת טיפות אחרונות מבקבוק היין שנפתח בליל אמש וממליחה חטיפי גבינה. פחזניות רכות וטעימות, עוגיות פריכות מתובלות בצל וצ'ילי וקרוסטיני ססגוני. אלה ילוו בחן ובטעם בקבוק ויונייה המצטנן בסבלנות במקרר.
• • •
גוז׳ר - פחזניות גבינה
רשימת חומרים לכ־60 יחידות:
• 1/2 כוס מים
• 1/2 כוס חלב
• 100 גרם + 1 כף חמאה
• 1/2 כפית מלח
• קורט פלפל שחור גרוס
• קורט אגוז מוסקט
• 1 כוס קמח
• 4 ביצים טרופות
• 1 כוס גבינה מגוררת (אמנטל, פרמזן, גרוייר, צהובה)
• חופן פטרוזיליה קצוצה
עוד במדור:
טנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגאם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילויאופן ההכנה:מבשלים מים, חלב, חמאה ותבלינים עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב נמרץ.
מסירים מעל האש ומוסיפים את הביצים לאט לאט תוך כדי ערבוב בכף עץ. ממשיכים ומוסיפים רק עד שהביצה נטמעת בתערובת.
מוסיפים גבינה ופטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה (או לשקית פלסטיק גזורה באחד הקצוות).
על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מזלפים תלוליות קטנות במרווחים קטנים.
אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך כ־8 דקות עד שמזהיב.
עוגיות גבינה מלוחות

רשימת חומרים לכ־70 עוגיות:
• 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 2 כוסות קמח
• 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית פפריקה
• קורט צ'ילי
לציפוי:
• 1 ביצה טרופה
• 1/2 כוס שומשום
• 2 כפות אורגנו יבש
• קורט צ'ילי
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.
מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.
מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.
פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ־10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנוקרוסטיני עם גבינה צפתית ופלפלים קלויים

רשימת חומרים ל־12 יחידות:
• 12 פרוסות לחם/לחמניות גבינה או לחם טעים אחר
• מעט שמן זית
• 2 כפות ממרח פסטו
• 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
• 2 פלפלים צהובים קלויים וקלופים
• 12 כפות גבינה צפתית או פטה חתוכות לקוביות
אופן ההכנה:
זולפים על פרוסות הלחם מעט שמן זית וקולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־4 דקות.
מורחים פסטו, מעטרים ברצועות פלפלים קלויים ובקוביות גבינה ומגישים.
צילום וסטיילינג: לירון אלמוגטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו