ריבלין יצא לגרמניה: "הפקנו לקחים מהעבר"

ביקור רשמי ראשון של הנשיא במדינה • "הידידות בינינו אינה פיצוי על השואה"

ריבלין נוחת בגרמניה, אתמול  //  צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ // ריבלין נוחת בגרמניה, אתמול ,
ריבלין נוחת בגרמניה, אתמול // צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ // ריבלין נוחת בגרמניה, אתמול

הנשיא ראובן ריבלין יצא אתמול לביקור רשמי ראשון בגרמניה בהזמנת נשיא גרמניה, יואכים גאוק, לציון 50 שנה לכינון היחסים בין המדינות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לקראת תחילת ביקורו אמר הנשיא ריבלין: "ביקורי בגרמניה משמעותי עבורי ומרגש מאוד. יחד, לצד העם הגרמני, נציין בביקור זה מסע ארוך. מסע שהוביל אותנו מהזוועות הקשות של עברנו אל הווה של ערכים משותפים וידידות אמיצה. אלה הם המובילים אותנו אל עתיד מבטיח".

ריבלין, שצפוי להיפגש במהלך ביקורו עם צמרת הממשל הגרמני, הדגיש כי "אין לי ספק כי מפגשיי עם הנשיא, הקנצלרית ובכירי הממשל הנוספים, שאותם אני עתיד לפגוש, יניבו העמקה של שיתוף הפעולה בין העמים והממשלות. חשוב לזכור כי הידידות בינינו אינה בשום אופן פיצוי על השואה. היא נבנתה על בסיס ערכים משותפים לאחר שגרמניה קיבלה את האחריות על תקופה חשוכה זו. היום אנו צומחים מתוך ערכי הדמוקרטיה, חופש ביטוי ולאחר שהשכלנו להפיק לקחים מן העבר".

היחסים בין ישראל לגרמניה כוננו בהדרגה והחלו עם החתימה על הסכם השילומים ב־1952. לאחר כינון היחסים במישור הכלכלי הוסדרו היחסים המדיניים בין מערב גרמניה לבין מדינת ישראל באופן רשמי ב־1965. 

לאורך השנים התהדקו היחסים בין המדינות ונרקם שיתוף פעולה הדוק בתחומים המדיניים, הביטחוניים, הכלכליים והתרבותיים. 

ביקור הנשיא ריבלין במלאות יובל לכינון היחסים בין ישראל לגרמניה צפוי להמשיך לתרום להידוק היחסים החמים בין שתי המדינות. 

במהלך ביקורו יגיע הנשיא ריבלין לרציף 17, אתר ההנצחה שהוקם בתחנת הרכבת שממנה שולחו יהודי ברלין אל מותם במחנה ההשמדה אושוויץ־בירקנאו. כמו כן, הנשיא ריבלין יבקר במחוז קיל, שם יפגוש את הצוותים הישראליים של חיל הים, השוהים במקום לקראת הבאת הצוללת הבאה לישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר