פנינה תמנו-שטה, לשעבר חברת כנסת ביש עתיד, כינסה מסיבת עיתונאים בבית סוקולוב שבת"א. תמנו-שטה מובילה יחד עם עוד מספר יוצאי אתיופיה את המאבק של בני העדה האתיופית. במהלך מסיבת העיתונאים הבהירו מובילי המאבק, כי לא תתקיים הפגנה היום.
צילום: רועי קסטרו
ענבר בוגלה, אחת ממובילות המחאה, הציגה מספר דרישות שיביאו להפסקת המחאה. "התכנסנו אחרי שבוע מאבק קשה, לא נוותר גם אחרי ההצהרה בה הבטיחו להקים ועדת שרים", אמרה, "מקבלי ההחלטות הזניחו את יוצאי אתיופיה. דור שלם מרגיש שאין לו חלק בחברה. עד הרגע הזה הבטחות שקיבלנו מאסו. ביום שלישי נגיע לכנסת ונדרוש פתרון אמיתי".
בין הדרישות שהעלו: דרישה לסגור את תיקי העצורים מהמחאה, תכנית ברורה לשיפור החינוך והרווחה, הפסקת בידולם של בני העדה ושוויון מלא ובנוסף העמדה לדין של השוטר שהכה את החייל דימאס פיקדה. "נצא שוב לרחובות אם הדרישות הללו לא ימולאו", הצהירו.
כבר אתמול, הצהירה תמנו-שטה כי המאבק יימשך וטענה כי ההבטחות שקיבל המטה מראש הממשלה לגבי גיבוש פתרונות "אינן מספקות". מחר, צפוי להתקיים שימוע לשני השוטרים שצולמו כשהם מכים את החייל דמאס פיקדה. ראש הממשלה נתניהו זימן אליו את פיקדה, בה הביע התנצלות על מעשיהם של השוטרים וטען כי הם "לא מקובלים".
אמש הפגינו עשרות מבני העדה, תושבי ראשל"צ והסביבה, מול בניין המשטרה בעיר. גורמים במשטרה מסרו כי מדובר בהפגנה שלא התבקש עבורה אישור וכי המפגינים ניסו לחסום צירי תנועה. ביום חמישי האחרון מחו כמה מאות מבני העדה באשקלון, וגם בהפגנה הזו לא נרשמו תקריות אלימות.