בירת גרמניה, ברלין, נבחרה לארח את הפיינל פור הבא ב-2016. הכרזה רשמית על כך תהיה בשבוע הבא. הפיינל פור ייערך באולם ה-O2 שבו מארחת אלבה ברלין את משחקיה. הפיינל פור האחרון שנערך בברלין היה ב-2009.
אתמול נערך באיסטנבול אירוע לציון 15 שנה לייסוד היורוליג במתכונתו הנוכחית. בנוסף נערכה ישיבה של בעלי הקבוצות בה אושרו מספר שינויים. הבולט שבהם העלאת הבונוס לניצחון במפעל ומענק של מיליון יורו לזוכה במקום 250 אלף עד עכשיו.
בוגדאן בוגדנוביץ' מפנרבחצ'ה נבחר לכוכב העולה של העונה ביורוליג זו העונה השנייה ברציפות. הוא הקדים את צ'די עוסמאן ודריו שאריץ' מאנאדולו אפס איסטנבול. עוד קודם לכן נבחר בראיינט דאנסטון מאולימפיאקוס לשחקן ההגנה של היורוליג. הסנטר נבחר על ידי מאמני היורוליג וזו העונה השנייה ברציפות שבה הוא זוכה בתואר.

בוגדנוביץ' ודאנסטון אחד נגד השני. כל אחד זכה בתואר // צילום: אי.פי.אי
דאנסטון שיחק בעבר בישראל (הפועל חולון ובני השרון) וזו עונתו השנייה באולימפיאקוס. דאנסטון נבחר לפני נמנייה בייליצה מפנרבחצ'ה, דונטה דרייפר מאנאדולו אפס, בראד אולסון מברצלונה ורודי פרננדס מריאל מדריד. בראיין רנדל נשאר בחוץ. דאנסטון הוא היחיד שזכה בתואר יותר מעונה אחת מלבד דימטריס דיאמנטידיס, שקיבל אותו בעבר במשך שש עונות רצופות.
זהו התואר השני שחולק אמש. קדם לו טיילר רוצ'סטי מניז'ני נובגורוד, שנבחר לקלעי המצטיין של המפעל. במהלך הפיינל פור תיבחר חמישיית העונה ושחקן העונה. אחד המועמדים לחמישיית העונה הוא דווין סמית' ממכבי ת"א.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו