סשה ארגוב // צילום: משה שי // סשה ארגוב

מסשה ארגוב לזוהר ארגוב

ביום חמישי ייפתח בראשל"צ פסטיבל האביב, שכולל שורה של מופעי מוסיקה • בין המופעים גם מסע מוסיקלי בין סשה ארגוב לזוהר ארגוב, שכתב, ביים ומגיש מתי סרי

ביום חמישי הקרוב ייפתח בראשל"צ פסטיבל האביב ה־16, שכולל עשרות הופעות מוסיקה מהארץ ומהעולם. בין המופעים המסקרנים שיתקיימו בפסטיבל המופע "מארגוב לארגוב", שיתקיים ב־12 במאי באודיטוריום ראשל"צ. מדובר במסע שורשים ישראלי מוסיקלי, שמתחיל בסשה ארגוב ומגיע לזוהר ארגוב. את המופע כתב, ביים ומגיש מתי סרי. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"הרעיון נולד לפני הרבה שנים", מספר סרי (62). "זה קרה בשנות ה־90 כששיחקתי את הדמות של זוהר ארגוב בהצגה 'המלך' בבית ליסין. את סשה ארגוב הכרתי בתור ילד מהרדיו, מהתרנגולים ומכל שירי הלהקות הצבאיות. אף אחד משניהם לא נולד עם השם ארגוב. אחד היה אברמוביץ' והשני עורקבי, ושניהם רצו להשתייך לכאן, לישראליות, ולכן בחרו לעצמם שמות מאוד ישראליים. ההוויה הישראלית מורכבת מהמוסיקה של שניהם, והחלטתי לעשות מזה מופע. 

זוהר ארגוב  //  צילום: משה שי

"שמעתי המון חומרים של שניהם, קראתי עליהם וניסיתי לחבר בין שירים שלהם. מצאתי המון קשרים ריתמיים, למשל בין השיר "ים של דמעות" לבין "שיר ערש", או בין "אדוני השופט" לבין "נכון להיום"". 

במהלך העבודה על המופע גילית משהו שהפתיע אותך?

"גיליתי שסשה ארגוב לא התקבל לקונסרבטוריון ברוסיה כי הרקע שלו היה בורגני. אבא שלו היה רופא שיניים ואמא שלו פסנתרנית. גיליתי שהוא בכלל לא למד מוסיקה בצורה מסודרת אלא כתב מאוד אינטואיטיבי. אף שהוא מוסיקאי דגול הוא בא בעצם מהמילה הכתובה. היא מכתיבה לו את אופיהמוסיקה. זוהר, לעומת זאת, בא מהצלילים לגמרי". 

המופע עלה לראשונה לפני שנתיים בפסטיבל ערד, ויעלה הפעם כמופע משודרג לכבוד הפסטיבל. במקביל סרי מופיע במופע ששמו "שנסון תל אביב", שבו הוא עושה מחווה ליוסי בנאי. "במופע הזה יש יותר משחק. במופע על הארגובים יש יותר שירה", הוא אומר.

מתי סרי  //  צילום: נרי טופציו

בשנתיים האחרונות סרי כבר לא עושה תיאטרון. "תיאטרון זה משהו שמעניין אותי מאוד, אשמח מאוד לחזור", הוא אומר. "ההצגה האחרונה ששיחקתי בה היתה בבית ליסין לפני שנתיים, 'מימונה'. זה לא שלקחתי הפסקה או משהו מכוון, פשוט לא יצא. דבר רודף דבר ומביא אותך למחוזות חדשים מתוך רצון ליצור". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו