מחר - הטיעונים לעונש בפרשת מעטפות הכסף

משפט אולמרט: התובע בתיק, עו"ד אורי קורב, כבר רמז לאחר מתן הכרעת הדין המשלימה בפרשה כי הפרקליטות תבקש מביהמ"ש לגזור על אולמרט עונש מאסר בפועל

צילום: דודי ועקנין // אולמרט. מאסר בפועל?

הפרקליטות צפויה לבקש משופטי בית המשפט המחוזי בירושלים לגזור עונש מאסר בפועל על ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אשר הורשע פה אחד בעבירות מירמה והפרת אמונים וקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות בהכרעת הדין המשלימה בפרשת מעטפות הכסף מטלנסקי. הטיעונים לעונש בפרשה זו יתקיימו מחר. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

העונש המירבי הקבוע בחוק על עבירת מירמה והפרת אמונים הוא 3 שנות מאסר בפועל ו־5 שנות מאסר על עבירת קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות. התובע בתיק, עו"ד אורי קורב, כבר רמז לאחר מתן הכרעת הדין המשלימה בפרשה כי הפרקליטות תבקש מביהמ"ש לגזור על אולמרט עונש מאסר בפועל.

כזכור, אולמרט נאשם כי במהלך כהונתו כשר התמ"ת קיבל ממגייס התרומות האמריקני משה (מוריס) טלנסקי מאות אלפי דולרים, חלקם במזומן בתוך מעטפות, תוך הסתרת קבלת הכספים וללא דיווח עליהם כדין. התביעה טענה כי הכספים הוסתרו במעין "קופה סודית" בכספת במשרדו של ידידו ואיש אמונו משכבר הימים, עו"ד אורי מסר, ושימשו את אולמרט לצרכיו השונים. בהכרעת הדין המשלימה נקבע כי בשנים

2005-2003, שבהן כיהן אולמרט כשר התמ"ת, הביא טלנסקי לקופה סכום של 153,950 דולר. ביהמ"ש המחוזי קבע כי אולמרט עשה שימוש בקופה לצרכיו הפרטיים. עם זאת, שופטי ביהמ"ש המחוזי בירושלים יכולים להתחשב בשיקוליהם במתן גזר הדין בעונש המאסר בפועל שנגזר על אולמרט בפרשת הולילנד - 6 שנות מאסר בפועל - ולפיכך הם יכולים לקבוע כי חלק מתקופת המאסר שתיגזר על אולמרט, אם אכן כך ייקבע, תרוצה בחופף. יצוין כי טרם ניתן פסק הדין בבית המשפט העליון בערעור המורשעים בפרשת הולילנד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר