"אגרות החוב של ממשלת ישראל צפויות לעלות לנוכח המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה" כך העריכו בבית ההשקעות הלמן אלדובי בסקירה השבועית שפרסמו בסוף השבוע. בבית ההשקעות ציינו כי "בארה"ב השוק חזר לעלות למרות נתונים מאכזבים שפורסמו אודות שיעור הצמיחה בכלכלה האמריקאית, עם זאת, מדד אמון הצרכנים לחודש אפריל הגיע לרמת שיא ואינדיקטורים נוספים בארה"ב מסמנים תפנית חיובית לעומת תקופת החורף."
בארץ, מציינים שם כי "בנק ישראל הותיר את הריבית המוניטרית לחודש מאי ללא שינוי זה החודש השלישי ברציפות ברמת שפל של 0.1%. עם זאת, המשך התחזקות השקל מול הדולר והאירו עלול לאלץ את הבנק המרכזי לנקוט בצעדים מוניטאריים מרחיבים נוספים בטווח הקצר." כמו כן, "אגרות החוב הממשלתיות בישראל ירדו בחוזקה בשבוע שחלף, לנוכח החשש מהגדלת הגרעון, אך הם צפויים לשוב ולעלות לנוכח המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה בארץ ובעולם."
בהלמן אלדובי מציינים כי, "המשך התחזקות השקל מול הדולר והאירו צפוי להקשות על התרחבות היצוא ולשמר סביבת אינפלציה נמוכה מהיעד, דבר אשר עלול לאלץ את הבנק המרכזי לנקוט בצעדים מוניטאריים מרחיבים נוספים בטווח הקצר ביניהם צעדי הקלה כמותית והפחתת ריבית נוספת (אולי אף לשיעור שלילי כפי שנהוגה במספר מדינות באירופה)."
כמו כן, "שיעור האבטלה נותר יציב על רמה נמוכה של 5.3% בחודש מרץ, עם זאת, זהו אינו נתון מעודד לאור ירידה חדה בשיעור ההשתתפות ( מ-64.1% בחודש ינואר ל-63.5% בחודש מרץ), אשר מעיד על ירידה במספר מחפשי העבודה בגילאי העבודה (בעיקר צעירים ) ופרישה של אנשים אלו משוק העבודה, וכן ירידה של 7.4% במספר המועסקים בהיקף מלא, לעומת מספר המועסקים בהיקף חלקי שעלה ב-10.2%."
בסקירה מציינים עוד כי "נתונים נוספים שהתפרסמו בשבוע שעבר מעידים על חולשה מסוימת בצריכה הפרטית כאשר ברבעון הראשון עלה המסחר הקמעונאי ב-0.3% בלבד לאחר גידול של 4.2% ברבעון הקודם, וכן נרשם גידול של 3.9% בלבד במכירות רשתות השיווק לאחר גידול של 7% ברבעון הקודם. עם זאת, המדד המשולב של בנק ישראל עלה ב-0.4% כאשר על הירידה במסחר הקמעונאי וביצוא התעשייתי פיצו עלייה ביבוא מוצרי צריכה, יבוא חומרי גלם ועלייה בייצור התעשייתי בחודש פברואר."
"בנוסף, ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו השבוע, במקביל להעלאת שכר המינימום, צפויים להגדיל את ההכנסה הפנויה של משקי הבית באמצעות הגדלת הקצבאות ותשלומי תמיכה שונים. עלייה זו בהכנסה הפרטית צפויה לתמוך בצריכה הפרטית."