החיפושים אחר אור אסרף, הישראלי האחרון בנפאל שעדיין לא יצר קשר עם משפחתו, המשיכו במהלך כל סוף השבוע בכוחות מתוגברים, אך עד אמש ללא הועיל.
צילום: רויטרס, צוות החילוץ של חברת הביטוח הראל
לפי דוד עזריאל, קמב"ץ חמ"ל המתנדבים בנפאל, החל מהבוקר, עם חידוש החיפושים, הם יפעלו בכוחות מתוגברים בכיווני חיפוש חדשים, בסיוע של גורמים שונים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בנפאל שוהה גם אביו של אור, פטריק, שהגיע עם כמה מתנדבים, ולדבריו החיפושים אחר בנו יימשכו ללא הפסקה. "אני לא מתכוון לעזוב את נפאל עד שנמצא את אור", אמר פטריק. האב מסתייע בחמ"ל המתנדבים בקבוצת חברים מיחידת אגוז שבה שירת אור, וכן במדריך נסיעות מקצועי שמחזיק חברה בנפאל. במסגרת החיפושים שכרו האב והחברים מסוק חילוץ לסיוע בחיפושים.
כ־45 אנשי חילוץ והצלה ממשלחת פיקוד העורף לנפאל צפויים לחזור היום לישראל עם כ־20 מטיילים ישראלים. מטוס השמשון ועליו המשלחת והמטיילים עתיד לנחות היום בשעות הבוקר בנתב"ג.
ההחלטה על השבת חלק מהמשלחת לישראל התקבלה משום שכוחות החילוץ וההצלה של פיקוד העורף לא הצליחו למצוא עד כה ניצולים. חלק מכוחות החילוץ וההצלה נשארו בנפאל וימשיכו לחפש אחר אסרף. ביום שישי בבוקר המריאו שני מסוקים ובהם כוחות מיחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף ומהנפה הסדירה של פיקוד העורף לאזור לנגטנג להמשך החיפושים אחריו.
בנפאל יישארו 217 אנשי המשלחת הישראלית, שיתמקדו בהמשך הטיפול במקומיים באמצעות בית חולים השדה שהוקם במדינה. עד כה טיפלה המשלחת הישראלית בכ־440 אנשים וערכה 33 ניתוחים, שלוש לידות קיסריות ושתי לידות רגילות.
עלותן של שבע משלחות החילוץ וההצלה הישראליות וחילוצם ארצה של כ־200 ישראלים מנפאל מוערך ב־30 מיליון שקלים לפחות.
בהכנת הידיעה השתתפו נצחיה יעקב, גדי גולן, לילך שובל וזאב קליין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו