חמישה ימים אחרי רעידת האדמה, שני בני אדם חולצו מתוך ההריסות בקטמנדו.
במשך שעות רבות עמלו צוותי חילוץ מקומיים ואמריקניים על חילוצו של פמבה לאמה, נער בן 15. ההמונים שהיו במקום הריעו כאשר בצבץ לאמה מהריסות הבניין בו שהה. לאחר חילוצו אמר לאמה כי שרד באמצעות שתיית מים מבגדים רטובים ואכל רק חמאה. "היו הרבה אנשים סביבי בין ההריסות", סיפר הנער המבוהל והוסיף כי "הם צעקו".
לאמה הועבר לטיפול בבית החולים שהקימה המשלחת הישראלית במקום.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: מה יהיה הפרס באח הגדול ?VIP
במקום אחר, חולצה אישה בשם קרישנה, בשנות העשרים לחייה, מבין ההריסות. קרישנה עבדה כחדרנית במלון בקטמנדו כשהתרחש האסון. בעת שהגיעו אליה כוחות החילוץ, הם מצאו אותה לכודה לצד שלוש גופות, אחת מהן היתה של דודה. קרוב משפחתה אמר כי קרישנה שמעה צעקה מתוך ההריסות וביקשה מצוותי החילוץ לסרוק את הבניין בו הייתה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
קרישנה חולצה מההריסות על ידי צוותי חילוץ מישראל, מנורבגיה ומצרפת.
מזג האוויר מקשה על מתן סיוע לכפרים מרוחקים, כך מסר גורם בממשלה הנפאלית שספגה ביקורת על תפקודה לאחר הרעש. כוחות הסיוע מגיעים לכפרים במסוקים, לאחר שהדרכים נחסמו בשל מפולות. נציג של משרד הדיור המקומי אמר כי גם המסוקים נתקלים בקשיים בשל הגשם והעננות הכבדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו