הקיץ אמנם עדיין לא התחיל רשמית, אבל ימי השמש האחרונים שבאו עלינו לטובה, לצד שעון הקיץ שנותן לנו עוד קצת אור בחיים, מבשרים בעצמם שהעונה החמה כבר כאן. ואיזו דרך טובה יותר להתחיל את העונה אם לא בעזרת כדורי גלידה מתוקים וקרירים, שעושים לנו מתוק בפה וטוב על הנשמה?
בעוד יש מי שפוקד את הגלידריות ברחבי הארץ, יש מי שמשקיע בהכנת גלידה בבית. "ההבדל העיקרי בין גלידה ביתית לגלידה בגלידרייה הוא החומרים שמהם מכינים את הגלידות", אומר אנדריי חבש, בעלי רשת הגלידריות אנדריי, "להכנת גלידה בבית ניעזר בחומרי גלם בסיסיים כגון חלב, שמנת, סוכר וביצים. בגלידריות מרקם הגלידה עשיר יותר והשמנת המתוקה, הפירות והתוספות מורגשים יותר. גלידה איכותית ומאוזנת צריכה להיות ביחס נכון של מוצקים מול מים שמקורם בחלב ובשמנת ובשיעור נכון של סוכרים, שיבטיחו שמרקם הגלידה לא יהיה קפוא ושטעמה יהיה נכון".
לאיכות החומרים שמהם נכין את הגלידה תהיה השפעה רבה על טעמה ועל איכותה. אם נרצה גלידת וניל ארומטית, מומלץ להשתמש בתרמילי וניל או בתמצית טבעית ואיכותית ולוותר על סוכר וניל או על תמציות סינתטיות.
עוד בעמוד האוכל:
תאילנד בצפון דיזינגוף: מאיה דרין בדקה את "נאם" ונשבעה לשוב בקרוב
אין ספק שמסעדת הדסון התל־אביבית היא יעד חובה לאנשי הבשר
מועדון ארוחת הבוקר: מנות מושקעות במיוחד לפתוח איתן את היום
לכבוד הקיץ הקרב הילה אלפרט מרעננת: 3 מתכונים עם בירה
בבית: עשה ואל תעשה
קיימים סוגים שונים של מכונות גלידה ביתיות המתאימות להכנת סורבה, פרוזן יוגורט או גלידות שמנת. יש מכונות שמעוצבות כגאדג'ט לכל דבר ועיצובן מקורי במיוחד, אחרות גדולות ומשוכללות יותר.
כדי להצליח בהכנת גלידה ביתית מנדב איתי רוגוזינסקי, שף ובעלי רשת גלידריות הארטיזנל וניליה, כמה טיפים: לפני שמכניסים את התערובת למכונת הגלידה, ערבלו אותה מהר במעבד מזון או בבלנדר מוט כדי להגיע למרקם אחיד וחלק של התערובת בטרם הקפאתה, דבר שיבטיח גלידה קרמית אוורירית, חלקה ויציבה יותר.
כדי להכין גלידת שמנת ביתית טובה יש לעבוד עם חלב, שמנת, סוכר וחלמונים ולהוסיף תוספות בהתאם להעדפה האישית. כדאי להוסיף סירופ גלוקוז, שאפשר להשיג בחנויות המתמחות למוצרי בישול ואפייה. אם מחליפים בו חלק מהסוכר, מתקבלים מרקם אלסטי ויציב יותר ומתיקות נמוכה יותר.
סורבה הוא קינוח מרענן והדבר הכי חשוב בו הוא בחירת פירות איכותיים, מזינים, בעלי ארומה חזקה ומפרי שהבשיל היטב, אך לא יתר על המידה. חשוב לזכור - אם הפרי לא טעים, גם הסורבה לא יהיה טעים. סורבה איכותי יכיל יותר מ־60% פרי, מים (עדיפות למינרליים) סוכרים ורב־סוכרים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוקהגלידריות: טעם לכל חך
בגלידריות מפתיעים בכל קיץ בטעמים חדשים, הכוללים מרקמים ייחודים ותוספות מקוריות. ברשת אנדריי טעם המסטיק האהוב זוכה לשדרוג והעונה הוא מוצע בטעם מסטיק בזוקה מעודן. רשת אלדו מציעה טעמים קלאסיים של וניל צרפתי, שוקולד בלגי ואוכמניות. הרשת דוהרת על טרנד הוופלים וחטיפי השוקולד ומציעה גלידות בטעמי ופל לואקר, פררו רושה, באונטי וקינדר.
ברשת הגלידריות בן אנד ג'ריס חונכים גלידות חמאת פקאן ומנטה עוגיות, הכוללת חתיכות עוגיות שוקולד.
בגלידריות הארטיזנל וניליה מציעים טעמי סורבה, הכוללים רכיבים טבעיים בלבד ויותר מ־70% פרי. בסידרת הסורבה: טעמי תות שדה, ענבים, גרניום ואננס, שזיף סנטה רוזה ובויזנברי, שברשת מגדירים "בן דוד של הפטל".
חובבי המשקאות הסמיכים כדוגמת אייס קפה ומילקשייק יגלו בווניליה סידרת משקאות מילקשייק שף, הכוללת מילקשייק טבעוני, פירותי, אלכוהולי ועתיר קפאין, הכולל שוט אספרסו. בין השאר, תמצאו מילקשייק על בסיס גלידת עוגת גבינה, על בסיס גלידת טירמיסו, הכוללת ליקר אמרטו, ומילקשייק לקטנטנים על בסיס גלידת מרשמלו, שכולל גם נשיקות מרנג.
• • •
גלידת שוקולד

(בעזרת מכונת גלידה ביתית)
החומרים:
170 גרם סוכר
140 גרם (כ־3) ביצים
400 מ"ל חלב 3%
40 גרם קקאו מלא 23%, רצוי של ולרונה
1 תרמיל וניל
200 גרם שמנת מתוקה
70 גרם שוקולד מריר 70%, רצוי לובקה
אופן ההכנה:
1. מערבבים חצי כמות סוכר עם ביצים וטורפים קלות. מניחים בצד.
2. מוסיפים את יתרת הסוכר לחלב, מעבירים לסיר ומוסיפים קקאו.
3. חוצים את תרמיל הווניל ומגררים את תכולתו. מוסיפים את זרעי הווניל לסיר עם התרמיל המרוקן וחצי מכמות השמנת.
4. מבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה (כ־10 דקות) מסירים מהאש, מוציאים את תרמיל הווניל ומוסיפים שמנת קרה.
5. יוצקים על תערובת הביצים, מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה (כ־10 דקות). מסננים את הבלילה ומעבירים לקירור למשך שעה.
6. במיקרו או בסיר אדים כפול ממיסים את השוקולד ומערבבים עם הבלילה.
7. מעבירים למכונת גלידה.
המתכונים באדיבות שף איתי רוגוזינסקי, רשת גלידריות וניליה
1. כף פלסטיק לגלידה. מחיר: 9.90 ש'. להשיג ברשת נעמן // צילום: אלעד נבון
2. מכשיר להכנת סורבה של יאמי. מחיר: 299 ש'. להשיג בהום סנטר
3. מכשיר להכנת פרוזן יוגורט בדמויות מצוירות. מחיר: 35-39 ש'. להשיג ב־amazon.co.uk
4. מכשיר להכנת גלידה. מחיר: כ־165 ש'. להשיג באתר buy2usa.co.il
5. כוסות בצורת גביעי גלידה. מחיר: 79.90 ש'. להשיג בהרמוניה לבית // צילום: אפרת אשל
6. קערה בצורת גביעי גלידה. מחיר: 16.90 ש'. להשיג בפוקס הום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו