תאילנד בצפון דיזנגוף

גל מסעדות אסייתיות שוטף את העיר: בדקנו את נאם הפופולרית - והפעם אפשר באמת להגיד שנשוב בקרוב • המתכון כבר בפנים

פאד קפאו. המתכון בפנים // נאם נאם נאם. פאד קפאו ב"נאם"

גלה, אחותי ואני מסתובבות כאחוזות תזזית מנסות לבחור מההיצע הרב. כמה משמח אותנו הגל האסייתי ששוטף את העיר. במרחק נגיעה מחכות לנו קערות נודלס מהבילות וסלט פפאייה פריך. כל שעלינו להחליט הוא דרומה, צפונה, מזרחה או מערבה. 

אל צפון דיזנגוף השוקק אנחנו מגיעות בשעת ערב מוקדמת, בפתח מסעדת נאם כבר משתרך תור ארוך של ממתינים. אנחנו משתחלות חיש מהר פנימה אל החלל הנעים והמואר וללא המתנה מיותרת מתחילות בחגיגה. 

עוד בעמוד האוכל:

אין ספק שמסעדת הדסון התל־אביבית היא יעד חובה לאנשי הבשר
מועדון ארוחת הבוקר: מנות מושקעות במיוחד לפתוח איתן את היום
לכבוד הקיץ הקרב הילה אלפרט מרעננת: 3 מתכונים עם בירה
גלידה הכי טובה: בבית עם מכונה וגאדג'טים או בגלידרייה מקצועית

הבר של נאם // צילום: בני אדם

ראשון מגיע לשולחננו סלט סום טאם, הלא הוא סלט הפאפייה המיוחל. בעודנו מחסלות את המקלונים הפריכים אנחנו מגיעות להחלטות חשובות. מבקשות נתחי בשר לבן פריכים עד מאוד המתגלים כחטיף מענג. וגם סלט נאם טוק - כל כך חריף, הלשון צורחת, ספק נאנקת בכאב ספק נאנחת בסיפוק גדול. נאמנות לקלאסיקת ילדות הזמנו גם אגרול לוהט - כה פשוט וכה טעים. למנה עיקרית חימם את הלב והבטן תבשיל חלב קוקוס, קארי ירוק וכפיר ליים עם במבו שוטס, חצילים זעירים ובזיליקום תאילנדי.

החלטנו צפונה, ולא התחרטנו // צילום: בני אדם

לבסוף, ברוב כבוד ואלגנטיות הגיע תורה של הטפיוקה. הפנינים השקופות השתכשכו בעדינות בערב רב של מרקמים וצבעים. מרק חלב קוקוס קר ומתוק, שבבי קרח פריכים, שפע פירות וערמוני מים ססגוניים.

שבעות וטובות לב החלטנו שלכאן עוד נשוב ובמהרה. ואכן כך היה. ואם בפאזל האינסופי שהוא חיי היומיום שלי נמצאה חתיכה המאפשרת לחזור לאותו מקום פעמיים בפער זמנים כה קצר, לא נותר לי אלא לצעוק מלוא גרון - הללויה!

נאם, דיזנגוף 275, טלפון: 03-6708050

פתוח ימים א'-ש' 12:00-24:00

פאד קא פאו

רשימת חומרים ל-2 מנות:

300 ג׳ בשר בקר טחון

חופן שעועית ירוקה 

1 בצל לבן

חופן עלי בזיליקום

3 שיני שום כתוש

1 צ׳ילי ירוק חריף טרי

2 ביצים

1 כוס ציר עוף / מרק עוף

לרוטב:

2 כפות רוטב דגים

2 כפות סויה מתוקה

2 כפות סויה רגילה

3 כפות סוכר

קורט פלפל לבן

1/4 כוס רוטב הוי סטיר על בסיס פטריות

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

2. בשמן רותח בווק, מטגנים קלות את השום, הבצל והצ׳ילי. מוסיפים את הבשר, השעועית והפלפל. מוסיפים מצקת קטנה של ציר עוף,מוסיפים את הרוטב.

3. מטגנים ביצת עין, מגישים את התבשיל לצד אורז מאודה ובליווי הביצה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר