רבות דובר על חשיבותה של ארוחת הבוקר. הארוחה הראשונה שנאכל במהלך היום מחזקת את הגוף, מסייעת לבניית השרירים, משפרת את יכולת הריכוז והחשיבה ומביאה לשיפור מצב הרוח. יש מי שחוטף פרי או מסתפק בקערת דגני בוקר, ויש מי שמעדיף לאכול ארוחת בוקר עשירה מתוך היצע ארוחות הבוקר המוצעות במסעדות. המחירים בהתאם לפינוק שתרשו לעצמכם, ולצד ארוחות בוקר ב־50 שקלים מוצעות במסעדות שף ארוחות בוקר ב־200-100 שקלים.
לא על החביתה לבדה
בבית הקפה של מאפיית הבוטיק ג'ייקובס בקריית אונו תוכלו להתענג על המאפים הטריים שנמכרים במאפייה כחלק מארוחת בוקר. את החביתה המסורתית מחליפים כאן במאפה פריטטה מגבינות ומתפוחי אדמה, שמוגש עם לחם שאור שנאפה במקום. חובבי הפחמימות יגלו גם מאפה בלקני עשיר בגבינות ובתרד, שמוגש עם ביצה קשה. מוזלי הבית מורכב מגרנולה טרייה שמכינים במקום ממתכון ייחודי.
עוד בעמוד האוכל:
תאילנד בצפון דיזינגוף: מאיה דרין בדקה את "נאם" ונשבעה לשוב בקרוב
אין ספק שמסעדת הדסון התל־אביבית היא יעד חובה לאנשי הבשר
לכבוד הקיץ הקרב הילה אלפרט מרעננת: 3 מתכונים עם בירה
גלידה הכי טובה: בבית עם מכונה וגאדג'טים או בגלידרייה מקצועית

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
במסעדת תשבי שנמצאת ביקב תשבי בבנימינה התחדשו בשף חדש שמציע ארוחות בוקר מפנקות. בתשבי תתלבטו בין פריטטה עם סלמון מעושן, טוסט קממבר, שקשוקה מנגולד וקשקבל, בייגל אמריקני ושלל תוספות. ארוחת הבוקר במקום כוללת גם כוס יין טוב היישר מהיקב.
באשדוד תוכלו להתחיל את הבוקר בקפה ליון עם ארוחות בוקר מגוונות בסגנון ישראלי וספרדי ומאפים הנאפים במקום. לנועזים מוצע בוקר של טבחים, הכולל ביצי עין על מצע קריספי של תפוחי אדמה וגבינת פטה.
אף שנדמה שגבינות, חלב וביצים הם מרכיבים מרכזיים בארוחת בוקר, מגלים במסעדת זכאים הטבעונית בתל אביב שאפשר גם אחרת. "כבר ידוע שטבעונות אינה טרנד אלא דרך חיים", אומרת הילה זכאים, מבעלי המסעדה, "לארוחת בוקר מוגשים פשטידת סבזי עשויה ירקות ירוקים, בורקס טבעוני, איולי אבוקדו, פסטו אגוזים ובזיליקום, טחינה ולחמים".

ארוחת בוקר מושקעת תמצאו גם במסעדת קימל בגלבוע של השף שאול בן־אדרת. למשכימי הקום בימי רביעי עד שבת מוצעת ארוחת בוקר ישראלית הכוללת לבנה, טפנד זיתים, פסטו בזיליקום וצנוברים, גבינה וסלט. המוותרים על החביתה יוכלו לבחור בין שקשוקה תרד עם גבינת קשקבל לאגס בנדיקט - ביצים עלומות על בריוש.

קימל בגלבוע // צילום: אנטולי מיכאלו
המטבח של רמה שבנטף הסמוך לירושלים ידוע בארוחות הבראנץ' שמוגשות בחמישי-שבת. הארוחה הדשנה כוללת כוסית צזיקי עם ירק עונתי, חומוס סלק עם טחינה וקונפי גרגירי חומוס, סלט עגבניות שרי, ביצה על גבינת עזים ופטריית פורטבלו, מאפה ופלטת גבינות עזים. ה"טרטורייה" של ליטל איטלי במתחם שרונה מציעה תפריט מפתיע עם קרספלה - קרפ מקופל לצורת מעטפה במילוי ריקוטה בופאלו ואוכמניות מיובשות על קרם פרש. עוד מציעה הטרטורייה מנת ביצים מילנזה - שתי ביצי עין ואספרגוס על קרם גורגונזולה, וסטייק אנד אגס לחובבי הבשר.
בראנץ' במטבח של רמה בסטף // צילום: אביב נווה
בעלמה לאונג' של השף יונתן רושפלד במלון הבוטיק עלמה בת"א תוכלו ליהנות מארוחת בופה עשירה, הכוללת ביצים בהזמנה אישית, מוזלי בריא, סלסילת לחמים ומאפים טריים. עוד יחכו לכם פטריות כמהין, נקניקיות צ'וריסו, סלמון, תרד וירקות טריים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו