ישראל תעביר לפלשתינים את כספי המסים

פתרון למשבר: ישראל תבצע קיזוז חלקי של חובות הרשות, ותעביר 1.850 מיליארד דולר

אבו מאזן.

משבר הכספים בין ישראל לרשות הפלשתינית הסתיים לאחר שמתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף יואב (פולי) מרדכי ורה"מ הפלשתיני ראמי חמדאללה נפגשו השבוע, וביום שישי בערב הגיעו לפתרון, לפיו ישראל תבצע קיזוז חלקי של חובות הרשות בגין חשמל, מים, ותשלום עבור אשפוז פלשתינים בישראל ותעביר לרשות 1.850 מיליארד דולר בעבור החודשים דצמבר - אפריל.

ועדה של משרד האוצר בישראל ומשרד האוצר הפלשתיני תקיים דיונים בכל הנוגע לתשלום יתרת החוב. השר לענייני שירותים אזרחיים ברשות הפלשתינית חוסיין א-שייח' אישר את הפרטים. 

כספי המיסים שישראל גובה עבור הפלשתינים הוקפאו במסגרת צעדי הענישה בעקבות הצטרפות הרשות לבית הדין בהאג. החודש החליט נתניהו להפשיר את הכספים, ולרשות הועברו מיליארד וחצי שקל לאחר ניכוי חובות, צעד שעורר זעם ברשות ואבו מאזן הורה למשרד האוצר ברמאללה לא לקבל את הכסף: "לא נסכים שיחליטו עבורנו כמה אנו חייבים וכיצד לשלם. רק אנחנו נחליט כיצד לנהוג עם הכסף שלנו", אמר אבו מאזן.

בעקבות המשבר הפיננסי ממנו סובלת הרשות הפלשתינית הורה אבו מאזן על קיצוץ של 40% בשכר עשרות אלפי עובדי המדינה וכוחות הביטחון ברשות הפלשתינית. כעת משהושג ההסכם מקווים ברשות כי תשולם יתרת שכרם של העובדים ומצב הכלכלה בגדה המערבית ישתפר. 

ההצעה החדשה של הפלשתינים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר