יוצאים מהקופסה

במיוחד למנגל: יינות מרעננים באריזת קרטון

הסניף התל־אביבי של רשת BiBoViNo. יינות מרחבי צרפת

אף על פי שבאופן אישי, ליד הגחלים וכל מה שנצלה עליהן בצהרי היום אני מעדיף דווקא בירה, גם השנה מינו אותי מארגני המנגל המסורתי לתפקיד "זה שמביא את היין". הבחירה קלה: יינות צעירים, קלילים ומרעננים. אחרי הכל, בצהרי היום, בין ביס לביס, למי יש כוח ליינות בשלים ואלכוהוליים שהתיישנו כמה חודשים בחביות? ההובלה, לעומת זאת, מורכבת קצת יותר. בעיקר כשיוצאים מהבית עם ילדים, צידניות, קערות, כלים חד־פעמיים, שמשייה, שמיכה, גיטרה ועוד כמה פריטים חיוניים ששכחתי. פותחן, למשל. 

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו

"Bag-in-box", יין בקופסה, הוא פתרון נהדר למקרים כאלה. במקום להיגרר עם ארבעה בקבוקי זכוכית כבדים שיקרקשו כל הדרך במושב האחורי של הרכב, אפשר להעמיס קופסת קרטון אחת שמכילה שלושה ליטרים של יין. שקית הוואקום הפנימית שומרת על היין מפני המגע עם האוויר, וכל אחד בכל רגע יכול למזוג לעצמו היישר מהברז. 

בקיץ שעבר הצלחתי להשיג כמה קופסאות ניסיוניות של יין לבן מיקב "מדבר", וכשהבאתי ארגז לפיקניק, הוא התרוקן בתוך דקות. גיליתי גם שכשיש לי קופסה במקרר, אני לא צריך לחשוב איזה בקבוק לפתוח היום או עם איזה יין לבשל, אלא פשוט מוזג.  

מבחינתי הניסיון הצליח, אבל היקבים הישראליים הגדולים, אלה שיכולים להרשות לעצמם את הטכנולוגיה, עדיין חוששים לסכן את התדמית שלהם ולהציע יין בקופסאות. בסניף התל־אביבי של רשת BiBoViNo הצרפתית, המתמחה ביינות בקופסה, מצאתי יינות צעירים מאזורים שונים בצרפת. אני חושב שאני כבר יודע מה נשתה השנה ליד המנגל. 

שאטו לה טאפ, Bergerac Blanc 2013

מאזור ברז'ראק מגיע בלנד לבן של סוביניון בלאן, סמיון ומוסקדה. יש לו צבע בהיר מאוד וריחות של פרי טרופי ופירות לבנים בשלים. המגע שלו עם החך נעים, הטעמים מאוזנים ולא מאוד מאתגרים, החמיצות טובה והסיומת מרירה מעט. קררו אותו כמו שצריך, והרי לכם יופי של משקה מרענן. 
המחיר: 299 שקלים 

דומיין דו הו פלאנטי, 2013 Muscadet 

מוסקדה הוא זן לבן שהגיע אל עמק הלואר מבורגון בשנת 1635. לכן עדיין קוראים לו גם "מלון דה בורגון". ליין שמיוצר ממנו יש ריחות עשירים של פרי לבן בשל, מלווים במעט ריחות מינרליים, המרקם שלו עשיר, החמיצות מתונה והסיומת מהנה ועשירה בטעמי פרי. מתאים יותר לארוחת ערב לא מחייבת מאשר למנגל, אבל אפשרי בהחלט.
המחיר: 205 שקלים .

עוד במדור האוכל:

שף עומר מילר פותח את הפה (וגם משתף במתכונים לגריל של יום העצמאות)

מיקי שמו עם  3עוגות בחושות שאפשר לקחת לפיקניק ביום העצמאות

ירוק בעיניים: מאיה דרין עם שלושה מתכונים אביביים

המלצה: הפיצה המושלמת של "בית העם"

דומיין דה לה רוריירה, Luberon 2013 

הוא אמנם רוזה, אבל היין שמיוצר בפרובנס, מענבי סירה וסנסו אדומים, הוא בהיר מאוד, שקוף כמעט. יש לו ריחות מעודנים של פירות אדומים, פרחים סגולים ותבלינים, המרקם שלו קליל, החמיצות גבוהה והסיומת נעימה. שימו לידי קופסה כזו מקוררת היטב ולא תהיה לי בעיה לעמוד כל היום ליד הסטייקים.
המחיר: 235 שקלים 

שאטו דה פן, Côtes de Provence 2013

הרוזה הזה, שנעשה מענבי סירה, סנסו וגרנאש מפרובנס, מעט יותר כהה מקודמו, ואת ריחות הפרי האדום הנעימים שלו מלווים מעט ריחות בוסר. החמיצות הגבוהה שלו, הטעמים הירקרקים והמבנה המוצק יחסית יחברו אותו בקלות למנות קלילות של גבינות, ירקות או דגים על האש.
המחיר: 259 שקלים 

ביבווינו ספיישל קווה, Côtes de Provence 2013

ברונו קניו, מייסד הרשת, חתום באופן אישי על היין הזה. בלנד ורוד בהיר שמיוצר מענבי גרנאש, סנסו, סירה, קריניאן ומורבדר מפרובנס. יש לו ריחות טובים של פרי אדום טרי, פרחים ומעט פרי הדר, המגע שלו עם החך נעים והחמיצות מרעננת. יופי של יין למנגל וגם לבית.
המחיר: כ־235 שקלים

yairgath@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר