פיצה היא אמנם אוכל רחוב, מאכל להמונים, מנת ילדים. אך פיצה טובה באמת, כזאת העשויה בצק מענג שקצותיו חרוכים, רוטב עגבניות עשיר טעם וצבע, גבינה מבעבעת ובהירת צבע ותוספות מוקפדות המפוזרות ביד בוטחת אך עדינה על פני כל הטוב הזה. פיצה כזאת היא יצירת מופת קולינארית. פיצה כזאת היא משביעת חשקים אולטימטיבית המלחשת קסם אל הבטן ההומה, אל הידיים המבקשות, על השפתיים הפשוקות בציפייה.
לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
פיצה מושלמת כזאת פגשתי בבית העם. הפיצריה החדשה בפינת הרחובות הרצל ולילינבלום בתל אביב, אותה פתחו לאחרונה אנשי ביתא קפה המנוסים והמוכשרים.
עוד במדור האוכל:
שף עומר מילר פותח את הפה (וגם משתף במתכונים לגריל של יום העצמאות)
במיוחד למנגל: המלצות על יינות מרעננים באריזת קרטון
מיקי שמו עם 3עוגות בחושות שאפשר לקחת לפיקניק ביום העצמאות
ירוק בעיניים: מאיה דרין עם שלושה מתכונים אביביים
מאחורי הדלפק הארוך ניצב אחד ערן שרויטמן, שף ותיק ומוערך מאין כמוהו, אשר לאחרונה החל גם ללוש בצק - והוא עושה זאת במקצוענות הרבה האופיינית לו. את מאפיו הנהדרים הוא מוכר בביתא'לה אשר בצהלה ואת בצק המחמצת המיוחד לפיצה הוא מרדד בבית העם ואופה פיצות מרהיבות בטעמן ובמראן.
שילוב הטעמים עדין ומיוחד. קלאסי אך גם לא בדיוק. בשל המתינות המאפיינת את שרויטמן גם שילובים של כרובית וקשקבל או חצילים ובלסמי מתקבלים בתשואות. אפילו הסלט הקצוץ מתובל כהלכה וליווה את עושר הפחמימות בצורה מושלמת.
מחירן של הפיצות: 35־55 ש"ח לפיצה
בית העם, לילנבלום 21 (פינת הרצל 12)
5104391־03
פתוח כל השבוע 12:00־1:00
• • •
בשל מורכבותו של בצק הפיצה של בית העם העשוי מחמצת ותופח לאורך זמן ממושך, הנה מתכון לבטטה צלויה שאפשר להכין בקלות ובמהירות בכל בית
רוצים בכל זאת לנסות להכין פיצה בבית כמו במסעדה? משטח האפיה הביתי שמשאיר לפיצה מקפיצה אבק
בטטה צלוייה בתנור

צילום: אורן שלו
רשימת חומרים (4 מנות):
2 בטטות בינוניות לא קלופות
2 כפות זמן זית
זמן זית לפי הצורך
מלח ים אטלנטי לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות קרם פרש
שבבי פרמז'ן
קורט פפריקה חריפה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. לוקחים בטטה עם הקליפה, שוטפים ומגרדים עם סקווש את הבחוץ. עוטפים עם נייר אלומניום ומזליפים פנימה כף שמן זית וכף מים. סוגרים את נייר האלומיניום ומכניסים לתנור 200 מעלות למשך שעה או עד שמתרכך.
2. כשרך פותחים את האלומיניום וממשיכים לצלות עד שהעור של הבוטה מושחם לעוד 5-10 דק׳
3. בהגשה חותכים את הבטטה לאורך מזליפים שמן זית, מלי גס, פלפל שחור גרוס ומעל כף של קרם פרש ושבבי פרמז׳אן. מסיימים עם פפריקה חריפה ופטרוזיליה קצוצה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו