קלינטון במרוץ: דובריה של הילארי קלינטון הודיעו הערב באופן רשמי לתורמים ולתומכים כי קלינטון תתמודד במירוץ לנשיאות ארה"ב.
כשבע שנים לאחר שניסתה להפוך לנשיאה הראשונה בהיסטוריה של ארה"ב והפסידה לנשיא ברק אובאמה, מזכירת המדינה לשעבר הכריזה על מועמדותה בשנית.
צילום: רויטרס
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אמש דווח כי לאחר ההודעה הרשמית, בכוונת קלינטון לבקר במדינת איווה, שבה ייפתח המירוץ לנשיאות בתחילת 2016.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: מהיר ועצבני 7 - מתיש ומתסכל
ההכרזה מגיעה בתקופה לא קלה עבור אשת הנשיא לשעבר. כזכור, לפני כמה שבועות חשף ה"ניו יורק טיימס" כי בזמן כהונתה כמזכירת המדינה, בקדנציה הראשונה של הנשיא אובאמה, נהגה קלינטון להשתמש בכתובת הדואר האלקטרוני הפרטית שלה גם לצורכי עבודה והשאירה את ההודעות על שרת פרטי, בניגוד לנוהלי האבטחה.
קלינטון, כיום בת 67, החלה את הקריירה הפוליטית שלה בשלהי כהונתו של בעלה ביל קלינטון, כשהכריזה על כוונתה לרוץ לסנאט. בשנת 2000 היא נבחרה לייצג את מדינת ניו יורק. היתה זו הפעם הראשונה שגברת ראשונה נבחרה למשרה פוליטית זו. לקראת הבחירות לנשיאות ב־2008, הדעה הרווחת היתה שקלינטון תהפוך למועמדת הדמוקרטית לנשיאות לנוכח פועלה בסנאט וההיכרות עם רזי הממשל הפדרלי, אך לבסוף הפסידה כאמור לאובאמה (אז סנאטור מאילינוי), בין היתר לנוכח תמיכתה במלחמה בעיראק והקמפיין היסודי של אובאמה שהצליח לסחוף בוחרים צעירים.
האתר Politico ציין ביום שישי כי קלינטון מתכוונת לנהל קמפיין הפוך מזה שניהלה בשנת 2008. במקום להדגיש את ניסיונה ואת היותה המועמדת הכמעט "בטוחה", היא תנסה לנהל כמה שיותר פגישות "בפרופיל נמוך" עם בוחרים, על מנת למנוע את הרושם שדרכה סלולה בפריימריז. בקרב הבוחרים במפלגתה היא למעשה היחידה שמתייחסים אליה ברצינות, ושאר המועמדים הפוטנציאליים נמצאים הרחק מאחור בסקרים (סגן הנשיא ג'ו ביידן הוזכר כאופציה, אך לפי שעה אינו מראה סימנים שהוא מתכוון לרוץ).
עם זאת, לקלינטון צפוי קרב קשה בבחירות הכלליות בנובמבר 2016 מול הסנאטור מרקו רוביו, כוכב עולה במפלגה הרפובליקנית. רוביו בן ה־43, המייצג את פלורידה בסנאט ודובר ספרדית שוטפת בהיותו בן למהגרים מקובה, צפוי להכריז על מועמדותו ביום שני במיאמי. הוא הודיע שימסור הודעה חשובה ביום שני בנוגע למירוץ, אך סירב לפרט. בניגוד לקלינטון, האירוע יתקיים במקום פומבי במיאמי, ככל הנראה למרגלות "מגדל החירות" בעיר, ששימש בעברו מרכז קליטה עבור מהגרים מקובה. "המגדל מסמל את ההבטחה הגדולה של אמריקה", אמר רוביו לעיתון מקומי.
ג'ב בוש, מושל פלורידה לשעבר ואחיו של הנשיא ג'ורג' וו בוש, שוקל גם הוא לרוץ לנשיאות. מועמדותו הצפויה של רוביו, שהיה בן טיפוחיו במדינה עד שנבחר לסנאט, עשויה להפוך את פלורידה למשוכה משמעותית בבחירות המקדימות במפלגה הרפובליקנית. רוביו הוא אחד המבקרים החריפים של מדיניות אובאמה במזרח התיכון ולאחרונה אף תיאר את הסכם המסגרת עם איראן כ"ניסיון לעשות ספין לכישלון דיפלומטי המשקף את הפארסה מול איראן". רוביו אף האשים את הנשיא בניסיון לגרום להפסדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בבחירות בחודש שעבר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו