יעלון: "מסגרת ההסכם - טעות היסטורית של המערב"

שר הביטחון תקף בחריפות את מתווה הסכם הגרעין: "אם העולם המערבי לא יתעשת הוא יקבל את איראן חזקה יותר"

יעלון //// צילום: אלכס קולומויסקי // יעלון

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון מעביר הערב מסר ברור בנוגע להסכם עם איראן: "מסגרת ההסכם בין איראן למעצמות היא הישג איראני עצום וטעות היסטורית של המערב".

 רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהמשך לתגובותיו הרבות של רה"מ נתניהו במהלך היום לכלי התקשורת הבינלאומים, מוסר יעלון כי "מסע השקר וההונאה האיראני זכה בשבוע האחרון להצלחה גדולה. אם העולם המערבי לא יתעשת הוא יקבל את איראן חזקה יותר, חסרת מעצורים יותר, ממשיכה להפיץ טרור ולערער את היציבות במזרח התיכון ובעולם כולו, והפעם גם כמדינת סף גרעינית עם יכולות ייצור ופיתוח, שבפועל, כלל לא נפגעו, ועם מלאי טילים שמכסים את כל המזרח התיכון, את רוב שיטחה של אירופה, ופרויקט פיתוח של טילים בליסטיים בין-יבשתיים שלא נכללים במסגרת ההסכם".

יעלון מביע תמיכה מלאה בדבריו של רה"מ ומבהיר כי , "המשטר בטהרן הוא עתה מסוכן יותר, עם לגיטימציה בינלאומית להמשיך בדרכו הסוררת ועם עולם מערבי שמעדיף לעצום את עיניו אל מול האיום המשמעותי ביותר לביטחונו".

מוקדם יותר התראיין נתניהו לרשתות הטלווזיה CNN, ABC ו- NBC והצהיר שם כי "העסקה הזאת היא עסקת חלומות לאיראן ועסקת בלהות לעולם״. ראש הממשלה השווה את ההסכם להסכם עם צפון קוריאה, שכידוע נכשל והוביל ליכולות גרעיניות של צפון קוריאה. "תראה איך כל העולם חגג את ההסכם עם צפון קוריאה", אמר נתניהו למנחה ברשת NBC. "חשבו שזאת פריצת הדרך הגדולה ביותר שהיא תביא סוף לתוכנית של צפון קוראיה, שההסכם יעשה את העבודה והריעו לו. מסתבר שזה היה הסכם גרוע מאוד מאוד. אתה יודע איפה אנחנו נמצאים כרגע עם צפון קוריאה. אני חושב שאותו הדבר יקרה כאן מול איראן. אלא שאיראן ההסכם הרבה יותר מסוכן מההסכם עם צפון קוריאה. מדובר בשלטון אסלאמי צבאי ששואף לשליטה באזור ולמעשה שואף לשליטה בעולם כפי שהם אומרים באופן גלוי. איפה שנוהמים כעת מוות לאמריקה, באותם רחובות כרגע חוגגים לאור ההסכם", הסביר נתניהו. 

ברשת CNN אמר נתניהו כי "החלופות הם לא הסכם גרוע או מלחמה. ישנה אפשרות שלישית: עמידה איתנה בלחץ, ללחוץ עד שנקבל הסכם טוב יותר. הסכם שיוכל לגלגל לאחור את התשתית הגרעינית של איראן ויפסיק את התוקפנות שלה באזור ואת התוקפנות שלה ברחבי העולם ואת קריאותיה להשמדת ישראל. הסכם עם השינויים האלה יהיה הסכם טוב והוא ניתן להשגה". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר