סערה בארה"ב: "חופש דת" או אפליית גאים?

חוק שעבר באינדיאנה ובארקנסו מאפשר לבעלי עסקים לסרב לשרת הומואים ולסביות • הנימוק: שמירה על האמונות הדתיות

צילום: אי.פי // פותח את הדלת לאפליה "חוקית" של קהילת הלהט"ב

הלחץ ברחבי ארה"ב נגד חוק "חופש הדת" מעורר המחלוקת, שמבקריו טוענים כי הוא פותח את הדלת לאפליה "חוקית" של קהילת הלהט"ב, עשה את שלו: מושל ארקנסו, אסה הצ'ינסון, הודיע אתמול כי אין בכוונתו לחתום על החוק, שאושר שלשום בבית הנבחרים של המדינה, עד אשר יוכנסו בו שינויים. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

החוק, הדומה בניסוחו לחוק שעבר לאחרונה באינדיאנה, אושר בארקנסו ברוב של 67 תומכים מול 21 מתנגדים, בחסות הרוב הגדול של הרפובליקנים בבית הנבחרים של המדינה. המושל הרפובליקני אסה הצ'ינסון, שאמר בעבר כי בכוונתו לאשר את החקיקה, לא עמד כנראה בלחץ הביקורת וחזר בו. במסיבת עיתונאים מיוחדת שכינס אמש קרא הצ'ינסון למחוקקים לעשות שינויים בחוק בטרם יחתום עליו. 

לדבריו, התנגדותו העיקרית לנוסח הנוכחי נובעת מכך שהחוק אינו "משקף באופן מדויק" את חוק חופש הדת הפדרלי, שאושר ב־1993. "אנחנו לא הולכים להיות מדינה שמסרבת להכיר בגיוון בשוק העבודה, בכלכלה ובעתיד שלנו", אמר המושל. 

מטרתו המוצהרת של החוק היא למנוע מהממשלים להכריח בעלי עסקים לנהוג בניגוד לאמונותיהם הדתיות, אלא שפרשנים טוענים כי הוא יאפשר לסרב להעניק שירות להומואים ולסביות. וולמרט, רשת הקניות הגדולה בעולם שמשרדיה הראשיים פועלים מארקנסו, הוציאה הודעה רשמית בה הזהירה כי החוק "מאיים לחתור תחת רוח ההכללה במדינה ולא משקף את הערכים שבהם אנו גאים". 

גם מנכ"ל אפל טים קוק, שהוא הומוסקסואל מוצהר, התייצב בשורת המתנגדים: "בשמה של חברת אפל, אני מתייצב כדי להתנגד לגל החקיקה החדש הזה - היכן שלא יפציע", אמר. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר