שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

רופאים הצליחו להציל תינוק שנפגע במהלך ברית המילה

ההורים הגיעו לביה"ח עם תינוקם ועם החלק שנכרת • כעת התקבלו תוצאות מעודדות, ולפיהן ההשתלה הצליחה

ד"ר גיא הידש. "ההורים פעלו נכון" ,
ד"ר גיא הידש. "ההורים פעלו נכון"

אורולוגים מהדסה הצליחו להציל את איבר מינו של תינוק שנפגע קשות במהלך טקס ברית המילה. המקרה אירע לפני חמישה חודשים, עת ההורים הגיעו לביה"ח עם תינוקם ועם החלק שנכרת. כעת התקבלו תוצאות מעודדות, ולפיהן ההשתלה הצליחה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

התינוק הובא עם דימום מאסיבי. הרופאים שבדקו אותו הבחינו כי במהלך הברית, במקום לכרות חתיכת עור מהעורלה, נכרת חלק מאיבר מינו של התינוק ונפגע צינור השופכה. פרופ' יחזקאל לנדאו, מנהל יחידת אורולוגיה ילדים בהדסה, וד"ר גיא הידש, אורולוג ילדים מהדסה, קיבלו קריאה בהולה לאחר שהורי התינוק יצאו לכיוון בית החולים עם הבן המדמם באמצע טקס הברית.

"קיבלנו תינוק עם דימום משמעותי ומייד ביצענו תפירה של האזורים המדממים, כמובן בהרדמת המקום. למרבה המזל, ההורים הביאו עימם את החלק שנכרת. הבהלנו את התינוק לחדר הניתוח והתחלנו בחיבור החלק", הסביר ד"ר הידש. "ההורים, שהיו כמובן מבוהלים ביותר, הגיעו ללא תקווה מרובה, והימים שעברו עליהם לאחר הניתוח היו מורטי עצבים".

כיום, מדווח ד"ר הידש על הצלחה בקליטת 80 אחוזים מהשתל. לדבריו, "הניתוח נערך יותר משעתיים אחרי שנכרת החלק, ואצל אדם בוגר זה היה יכול להיות בעייתי. השתל נקלט מכיוון שמדובר באיבר עם אספקת דם מצוינת וגם בגלל גיל התינוק, שלו יכולת החלמה טובה מאוד. התינוק יזקק לפחות לניתוח אחד נוסף בשנה הקרובה, ונראה שלא יהיו לו בעיות פוריות". 

יצוין כי שיעור הסיבוכים המדווחים למשרד הבריאות בעקבות ברית מילה עומד על פחות מאחוז. הסיבוך השכיח ביותר הוא דימום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר