סקר: "68% מהפלשתינים תומכים בירי רקטות לישראל"

סקר של המרכז הפלשתיני לחקר מדיניות: 48% תומכים באינתיפאדה חמושה • 71%: סיכוי קטן מאוד להקמת מדינה פלשתינית לצד ישראל ב־5 השנים הקרובות

פעילי חמאס במהלך מבצע צוק איתן // צילום: רויטרס // פעילי חמאס במהלך מבצע צוק איתן ,
פעילי חמאס במהלך מבצע צוק איתן // צילום: רויטרס // פעילי חמאס במהלך מבצע צוק איתן

סקר פלשתיני חושף עמדות קיצוניות ומיליטריסטיות בקרב הציבור הפלשתיני בכל הנוגע לתהליך השלום ולהמשך המאבק האלים נגד ישראל. על פי סקר של המרכז הפלשתיני למחקר מדיניות וסקרים, 68% מהנשאלים תומכים בירי רקטות של ארגון חמאס לעבר ישראל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בסקר נחשף כי חלה ירידה בתפיסה שלפיה ארגון חמאס הוא המנצח במבצע צוק איתן. רק 51% מהנשאלים טענו לניצחון חמאס לעומת 66% לפני שלושה חודשים.

 נוסף על כך, 62% מהנשאלים אינם מרוצים מהישגי אירועי הקיץ בעזה. באשר להעתקת המאבק החמוש של חמאס ליהודה ושומרון - 56% תומכים ברעיון זה.

באשר לתהליך השלום, 51% מהנשאלים אמרו כי הם תומכים בפתרון שתי מדינות לשני עמים, לעומת 49% שהביעו התנגדות לכך; 37% טוענים כי הדרך המועדפת היא מאבק מזוין, לעומת 42% שתמכו במאבק מזוין לפני שלושה חודשים.

 29% מהנשאלים ציינו כי הם דוגלים במו"מ מדיני ו־%30 ציינו כי הם מעדיפים התנגדות לא אלימה. בהיעדר מו"מ מדיני, 48% מהנשאלים ציינו כי הם תומכים באינתיפאדה חמושה, לעומת 56% לפני שלושה חודשים. 

לפני צוק איתן רק 41% תמכו בחזרה למאבק אלים באמצעות אינתיפאדה. 60% מהנשאלים טענו כי פתרון שתי המדינות לא יכול להתממש בעקבות התרחבות ההתנחלויות.

 71% מהנשאלים חושבים כי קיים סיכוי קטן מאוד אם בכלל שתוקם בחמש השנים הקרובות מדינה פלשתינית לצידה של מדינת ישראל. למרות זאת רק 31% תומכים בפתרון מדינה דו־לאומית ו־68% דורשים לדבוק בפתרון שתי מדינות לשני עמים.

82% מהנשאלים מאמינים כי ישראל מעוניינת בסיפוח השטחים ובגירוש האוכלוסייה הפלשתינית.

 28% מהנשאלים ציינו כי המטרה ארוכת הטווח של הרשות הפלשתינית ושל אש"ף היא לכבוש את שטחי מדינת ישראל ולהרוג את רוב היהודים, לעומת 63% מהנשאלים הטוענים כי המטרה של הרשות ואש"ף היא להשיב את שטחי יהודה, שומרון ועזה.

בתוך כך, אתמול דווח כי בכוונת אבו מאזן לפנות שוב למוסדות האו"ם ולבקש הכרה חד־צדדית במדינה פלשתינית. לדיווח לא התקבל אישור. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר