סניף של איקאה ברוסיה // סניף של איקאה ברוסיה

איקאה מענישה את רוסיה

ענקית הרהיטים הודיעה על הפסקת הפצת הקטלוג – מחשש שיש בו הומוסקסואלים

איקאה, קמעונאית הרהיטים הגדולה בעולם, הודיעה שהיא עוצרת את הפצת המגזין המקוון שלה ברוסיה, מפחד שהוא מפר את חוקי המדינה האוסרים על קידום ערכים לשוויון הומוסקסואלים לקטינים. הקמעונאית השבדית אומרת כי המגזין של איקאה העוסק במשפחות "מדגים היבטים שונים של חיים בבית, ללא קשר לגיל, מין או נטייה מינית".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהצהרה בשפה הרוסית, איקאה הודיעה כי "אנחנו מבינים שחלק מהפרסומים של המגזינים שלנו עשויים להיחשב כתעמולה", והוסיפה כי הוחלט "להפסיק את פרסום המגזין שלה ברוסיה". החוק עבר בשנת 2013 ואוסר על קידום "יחסים מיניים לא מסורתיים" לילדים מתחת לגיל 18.

"כל יום שאני לא בבית האמיתי שלי בתל אביב, אני מרגיש פספוס". גידי רף לא מפסיק להתגעגע לארץ

בתוך כך, בתום יום שבו התרוצצו שמועות על הידרדרות בבריאותו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, אמר אתמול דוברו כי הנשיא "בריא לחלוטין". הדובר הוסיף כי "לחיצת ידו עדיין כל כך חזקה עד כדי  כך שהיא יכולה לשבור את ידכם".

הדובר ציין כי הנשיא הרוסי ביטל את השתתפותו בפגישת שירות הביטחון הפדרלי, שאליה הוא מרבה להגיע. פוטין לא נראה בציבור מאז פגישתו עם ראש ממשלת איטליה לפני שמונה ימים, מה שעורר את גל השמועות על מחלה קשה שבה לקה. הספקנים ייאלצו ככל הנראה להמתין עד להופעתו הבאה מול המצלמות.

בגיל 80, ג'ודי דנץ' היא עדיין שחקנית עסוקה • המתכון שלה להצלחה: חוש הומור משובח וחיים מלאי דמיון גם מאחורי הקלעים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו