במחנה הציוני החליטו כבר לפני כמה שבועות להצניע עד כמה שאפשר את ציפי לבני בקמפיין המפלגה מחשש לאבד מנדטים, אולם ללבני יש הסבר אחר לגמרי לניסיונות להעלימה ולהבליט את יו"ר המפלגה יצחק הרצוג. לדבריה, הסיבה לכך היא כי "הוא פשוט פחות מוכר ממני".
רדיו גלי ישראל. ארכיון: גדעון מרקוביץ', יהושוע יוסף
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
את הדברים אמרה לבני בראיון למנחם הורוביץ ברדיו "גלי ישראל". היא הכחישה כי יש ניסיון להעלים אותה מהקמפיין, אולם אישרה כי הקו החדש של המפלגה הוא הבלטתו של הרצוג. "אף אחד לא רוצה להעלים אותי, חוץ מהליכודניקים", אמרה.
לדבריה, מאז כניסתו של ראובן אדלר לתפקיד האסטרטג הראשי, "עשינו שני דברים: גם המשכנו הרצוג ואני להופיע יחד, כולל לפני שעות ספורות בשתי הופעות משותפות, כולל חשיפת המצע שלנו, ובמקביל מחזקים ובצדק את הרצוג מבחינת המודעות הציבורית, כי הוא פחות מוכר פשוט, זה הכל".
אתמול פורסם כי כמה חברי כנסת ברשימה המשותפת הודיעו כי לא ימליצו על הרצוג לראשות הממשלה בשל מחלוקות אידיאולוגיות רבות, ובכך הפחיתו את סיכויו להקים ממשלה.
ובינתיים במחנה הציוני החליטו לשנות קו ולתקוף את יאיר לפיד על תפקודו כשר האוצר ולהאשים אותו באובדן מנדטים למחנה השמאל שעשוי להביא לעליית הימין לשלטון. אם לא יהיו שינוי או דחייה נוספים, סיסמת הקמפיין תהיה "הצבעת לפיד - קיבלת ביבי". גם בבית היהודי תקפו אתמול את יאיר לפיד. בסרטון חדש של המפלגה מציין בנט את מהלכיו למען הציבור כשר הכלכלה לעומת לפיד שהתנגד להם. ובעוד לפיד מותקף, נראה כי כולם מחזרים אחרי יו"ר כולנו, משה כחלון, שעשוי להיות לשון מאזניים אחרי הבחירות. ואולם הוא מצידו ממשיך לדבוק בעמדתו, שלפיה הוא יתמוך לראשות הממשלה רק במי שיסכים לתנאים שלו. "מופעלים עלינו לחצים כבדים משני הצדדים, גם מהליכוד וגם מהמחנה הציוני, להביע תמיכה בפומבי. אם אני רוצה אני יכול להיות שר אוצר בעוד 10 דקות, אחרי שיחת טלפון אחת", אמר אתמול כחלון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו