מתיקותו של חג פורים עוד מורגשת באוויר האביבי ואני מחפשת לרענן טעמים וניחוחות ובוחרת לעשות זאת בקיצוניות מה. מטיילת בשבילי השכונה השקטים היישר אל החנות ההומה של ציון וניסים הירקנים שלי. בכניסה הצרה מונח ארגז קרטון ובו פלפלים ירוקים חריפים מעוקלי גיזרה. הם כה טריים, מבריקים ומפתים עד כי במקום פלפל ירוק חריף אחד שיעקצץ את התפריט השבועי, אני אוספת מלוא הסל.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
בדרכי הביתה, בין גבעולי החוביזה הצומחת פרא, אני מתמלאת השראה ירוקה ונועזת. ראשון עולה על הכיריים מרק דגים אביבי שכה מתאים למזג האוויר ההפכפך המאפיין את העונה - עשיר בשפע טעמים, עלים וחריפות עזה. אחריו מחבת עוף רוחשת ובה כל טוב ירקות העונה, בתיבול פרוסות דקיקות של פלפל ירוק חריף ומיץ לימון הנסחט היישר אל התבשיל המבעבע.
מן המקרר אני שולפת צנצנת זכוכית ובה רוטב פלפל ירוק חריף, המזכיר בטעמו שעטנז בין סחוג לקארי, מודה לחבריי המוכשרים ממסעדת וילג' גרין, אשר דאגו לפנק אותי בחריף החריף הזה, ומתיישבת לארוחת צהריים לוהטת במיוחד.
עוד במדור האוכל:פופינה חוגגת שנתיים והשמחה רבה למשך חודש שלם!שוקו או וניל? באייסברג החליטו ללכת על שניהם בפסטיבל מיוחדמילפיי, פרופיטרול וקלאב סנדוויץ': מיקי שמו ב-3 גרסאות לעוגת היער השחורנתחוני עוף, זוקיני, פטריות ופלפל חריף
החומרים (לכ־4 מנות):
• 800 גרם נתחוני עוף דקים
• 2 יח' זוקיני
• 1 סלסילת פטריות שמפיניון (250 גרם)
• 8 יח' ברוקומיני
• 4 ענפי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)
• 3 שיני שום פרוסות
• 4 פרוסות פלפל ירוק חריף (או יותר...)
• 4 כפות רוטב סויה
• 4 כפות שמן זית
• מיץ לימון טרי לפי הטעם
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. פורסים את הזוקיני ואת הפטריות לפרוסות דקות.
2. חולטים את הברוקומיני במי מלח רותחים במשך דקתיים.
3. חותכים למקלות את החלק הלבן והירוק של הבצל הירוק ומפרידים ביניהם.
4. במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, את הזוקיני ואת הפטריות ומקפיצים יחדיו.
צילום וסטיילינג: לירון אלמוג5. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית.
6. מוסיפים ברוקומיני, את החלק הירוק של הבצל, שום ופלפל חריף ומקפיצים יחדיו במשך שניות אחדות.
7. מוסיפים את נתחוני העוף ומבשלים עם תערובת הירקות. מוסיפים סויה ומיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
8. מגישים מייד.
מרק דגים עם חלב קוקוס ופלפל חריף

החומרים (ל־4 מנות):
• 2 כפות שמן זית
• 1 כרישה חתוכה לפרוסות (החלק הלבן בלבד)
• 2 יח' גזר קלופות ופרוסות
• 1 כף פרוסות ג'ינג'ר טרי וקלוף
• 2 יח' לימונית (למון גראס) חתוכות לאורכן
• 1 כף פרוסות פלפל ירוק חריף
• 3 שיני שום פרוסות
• 1 פחית חלב קוקוס
• 3 כפות רוטב דגים אסייתי
• 400 גרם פילה דג לבן חתוך לקוביות
• חופן נבטים סיניים (נבטי שעועית)
• חופן עלי כוסברה
• מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מאדים כרישה, גזר, ג'ינג'ר, לימונית, פלפל חריף ושום.
2. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מוסיפים חלב קוקוס ורוטב דגים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ־20 דקות. מוסיפים את קוביות הדג ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים נבטים וכוסברה, מתקנים תיבול ומגישים.
סחוג ירוק חריף (באדיבות: Village Green תל אביב – מסעדה טבעונית)

החומרים (לכ־4 צנצנות):
• קליפה מ־1 לימון
• מיץ משני לימונים גדולים
• 1/2 כף זרעי כוסברה
• 1 צרור כוסברה טרייה
• 1/4 כוס שמן זית איכותי
• 3 שיני שום טרי
• 1 כף מלח שטוחה
• 1/2 קילו פלפל חריף ירוק
• פלפל ירוק רגיל (לעידון החריפות - על פי הטעם ומידת החריפות)
אופן ההכנה:
1. מכניסים למעבד המזון את קליפת הלימון, מיץ הלימון, זרעי הכוסברה, הכוסברה הטרייה, שמן הזית, השום והמלח. טוחנים עד לקבלת משחה אחידה.
2. שוטפים וחותכים את הפלפלים לחתיכות גסות ומוסיפים למעבד המזון.
3. טוחנים עד לקבלת משחה אחידה.
אפשר לשמור במקרר כ־5-4 ימים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו