משרד הבריאות נערך למנוע התפרצות חצבת

בארבעת החודשים האחרונים התגלו 10 מקרים של הידבקות במחלה באזור המרכז • "מבקשים מהציבור להקפיד להתחסן ומהצוותים הרפואיים לגלות תשומת לב"

חדר מיון בבי"ח שיבא תל השומר , ארכיון
חדר מיון בבי"ח שיבא תל השומר. צילום: ארכיון

בעקבות עשרה מקרים של הידבקות בחצבת בארבעת החודשים האחרונים באזור המרכז, מבקש משרד הבריאות ממנהלי בתי החולים ומקופות החולים להגביר את המודעות לאבחון המחלה, לבידוד החולים ולמתן טיפול מונע למניעת הדבקה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עשרת המקרים התגלו ברמת השרון, בהרצליה, בחולון ובבת ים. החולים הם בני שנה עד 52. במקרה אחד, אישה שנדבקה הדביקה את בנה בן השלוש שלא היה מחוסן. במקרה אחר, גבר בן 40 מרמת השרון הדביק את אחיו בן ה־44. אחד מהם נדבק לאחר חזרתו מארה"ב והאח האחר נדבק, למרות שקיבל חיסון נגד חצבת, בעקבות החשיפה לאחיו.

במקרה נוסף נדבקה ילדה בת 4 מבת ים שלא חוסנה. במהלך הטיפול בה בבית החולים וולפסון נדבקו שני תינוקות בני שנה שנחשפו אליה בחדר המיון, וחולה נוספת היא עובדת מערכת החינוך שנחשפה לאחד הילדים החולים. ד"ר זיוה אמיתי, סגנית הרופאה המחוזית בתל־אביב, ביקשה להזהיר את צוותי הרפואה: "חשוב ליידע את הקהילה הרפואית בקיום התחלואה כדי להגביר מודעות לאבחון והשמת החולים בבידוד ועל ידי כך לצמצם סיכון להדבקה ולאפשר מתן חיסון מונע למגעים בהקדם. מתן החיסון לקראת סוף חלון ה־72 שעות אינו מונע תחלואה באופן מלא, כפי שניתן היה לראות משרשרת ההדבקה".

פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מסביר: "חצבת היא אחת המחלות הכי מידבקות, אפילו יותר מידבקת משפעת. אם יש ילד חולה במיון אז כל מי שנמצא במיון ולא מחוסן צריך להתחסן. בתקופה האחרונה יש לנו ריכוז של מקרים באזור תל אביב, שבין חלקם יש קשר. מדובר בריכוז מקרים מעט יותר גבוה ממה שאנחנו רגילים לראות. במקביל, בארה"ב יש כעת התפרצות גדולה בקליפורניה ובאירופה בבריטניה. לכן אנחנו מבקשים מהציבור להקפיד להתחסן ומהצוותים הרפואיים לגלות תשומת לב. ב־2012 היתה לנו תחילת התפרצות שנבלמה וצריך להיות ערניים למקרים האלו כדי למנוע התפרצות נרחבת".

מנתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2013 נרשמו 51 מקרי חצבת וב־2014 היו 7 מקרים. ההתפרצות הקודמת של חצבת בישראל היתה בשנים 2007-2008.

חצבת היא מחלה נגיפית שעוברת גם דרך מערכת הנשימה ועלולה להדביק כל אדם השוהה באותו חלל עם החולה. סימני המחלה הם חום גבוה, שיעול ודלקת בלחמית העין, כאשר מספר ימים אחריה מופיעה פריחה שמתפשטת מהראש ומהצוואר ומכסה בהדרגה את כל הגוף. סיבוכי המחלה הם דלקת ריאות, דלקת אוזניים ובמקרים נדירים גם דלקת קרום המוח. החיסון נגד חצבת ניתן בשתי מנות: בגיל שנה ובגיל 6.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר