פורים בפתח, והקונדיטוריות כבר מציגות לראווה את אחד מסמלי החג - אוזני המן. כמו בכל השנים האחרונות אף אחד כבר לא מסתפק במילוי הפרג המסורתי, והמילויים והטעמים החדשים מגוונים ויצירתיים. השנה תוכלו למצוא מגוון מילויים חדשים דוגמת ביסקוויט לוטוס, שוקולד בלגי ופאדג' קוקוס, פרג הדרים, מרציפן, סופלה, אספרסו ופצפוצי קקאו.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
בד בבד עם העלייה במגוון, גם המחיר של אוזני המן הולך ומאמיר, בייחוד בקונדיטוריות המובחרות, והוא יכול להגיע עד 135 שקלים לקילוגרם. ברשתות המזון, לעומת זאת, אפשר לרכוש אוזני המן במחיר של כ־37 שקלים לקילוגרם.
על פי נתוני חברת פילסברי, במהלך החודש שלפני חג פורים צפויות להימכר בישראל כ־33 מיליון אוזני המן, לשוק הפרטי והמוסדי. משקלן הכולל של אוזני המן צפוי להגיע לכ־1,650 טונות. שוק זה מגלגל כ־40 מיליון ש׳ בשנה, המתרכזים בחודש שלפני החג ובימי החג עצמו. ישראלי בוגר עתיד לאכול כשמונה אוזני המן במהלך תקופת החג, והילדים צפויים להכפיל את הכמות הזאת. סך כל הקלוריות שיצרכו הישראלים באכילת אוזני המן יעמוד על כ־8 מיליארד קלוריות, לפי חישוב של כ־245 קלוריות לאוזן המן.
לפי נתוני פילסברי, סוגי המילוי הנפוצים שאפשר למצוא באוזני המן הם פרג, אגוזים, תמרים ושוקולד, המהווים 80 אחוזים מכלל המכירות. 20 האחוזים הנותרים מתחלקים בין מילויים בטעמים נוספים, ובהם וניל, חמאת בוטנים ואספרסו, או בצקים מקמח מלא או טבעוני.
לדברי רונית דוייב, המנהלת המדעית של אבוט, יצרנית סימילאק, "מומלץ להכין אוזני המן בבית מקמח מלא או לרכוש כאלה שהוכנו מקמח מלא. בתור מילוי עדיף לבחור בתמרים או להכין אוזני המן במילוי פירות יער/תותים/פטל. וכמובן עדיף לוותר על אוזני המן עם השוקולד או עם הריבה התעשייתית, שרוויה בסוכר ובצבעי מאכל ודלה מאוד בפרי, אם בכלל״.
כמו בכל שנה ערכנו טעימה עיוורת של עשרות אוזני המן מקונדיטוריות ומרשתות שונות. ביקשנו מהקונדיטוריות לשלוח לטעימה טעם אחד שהן חושבות שהוא המוצלח ביותר שלהן, ובחרנו את אוזני המן המוצלחות ביותר לטעמנו. חג שמח!
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לחמים
אוזני המן במילוי פרג
ניסינו: הבצק מעולה ואיכותי. הוא דק ופריך וממולא בכמות יפה של פרג. המילוי לא מתוק מדי, וההרגשה היא של מאפה ביתי קלאסי. טעים מאוד
המחיר: 5 ש' ליחידה, 13.5 ש' ל־100 גרם
רולדין
אוזני המן שוקובאונט
ניסינו: מדובר בבצק שקדים במילוי שוקולד בלגי ופאדג' קוקוס. הבצק טרי, פריך וטעים. השילוב בין השוקולד הבלגי לקוקוס הוא שילוב מרענן ומוצלח. הטעם של הקוקוס דומיננטי ולכן מתאים לאוהבי הקוקוס
מחיר: 9.9 ש' ל־100 גרם

ביסקוטי
אוזני המן פרג הדרים
ניסינו: הבצק רך וטעים, המילוי מרענן והשילוב טוב, טעם עשיר של פרג
מחיר: 10.3 ש' ל־100 גרם
לחם יין
אוזני המן בטעם לוטוס
ניסינו: המילוי של הלוטוס טעים מאוד וזהה לטעם של הביסקוויט. אהבנו את הגודל של המאפה, מדובר ביחידות קטנות. הבעיה - זה טעים כל כך שאי אפשר להסתפק באוזן אחת
מחיר: 11.5 ש' ל־100 גרם. להשיג במאפיית לחם יין, יהוד
קונדיטוריית שמו
אוזני המן במילוי פרג
ניסינו: הבצק פריך ונימוח. מדובר באוזן המן קלאסית עם מילוי פרג טרי וטעים
מחיר: 11 ש' ל־100 גרם
קונדיטוריית שני
אוזני המן עם סופלה, אספרסו ופצפוצי קקאו
ניסינו: הבצק רך וטעים, אך המילוי קצת פחות, בעל טעם חזק מדי של קפה. הרגיש לנו קצת כמו סוכריות הקפה שנמכרות בקופסאות פח
מחיר: 9 ש' ל־100 גרם

ברמן
אוזני המן במילוי אגוזים
ניסינו: היו כאלה שחשבו שהבצק טרי ופריך והמילוי טעים ומוצלח, אבל הרוב פחות אהבו
מחיר: 5 ש' ל־100 גרם. להשיג בסניפי קונדיטוריית ברמן
קפה גרג
אוזני המן במילי חלבה
ניסינו: החלבה טעימה מאוד, אבל הבצק קשה מדי וקצת יבש
מחיר: 10 ש' ל־100 גרם
מתוקה רומסרוויס
אוזני המן עם בצק קקאו במילוי שוקולד פאדג'
ניסינו: לאוזן המן יש יותר טעם של עוגייה, ובכל מקרה היא קצת יבשה. הבצק בסדר, אבל היות שהוא משוקולד, וכך גם המילוי, זה קצת יותר מדי שוקולד
מחיר: כ־14 ש' ל־100 גרם
קונדיטוריית ממבו
אוזני המן מרציפן פיסטוק במילוי שוקולד לבן (סידרת הפרלינה)
ניסינו: לאוזני המן הללו יש יותר פוטנציאל מאשר הביצוע בפועל. מדובר בבצק מרציפן בצורת אוזן המן, וזה קצת יותר מדי מתוק. בשורה התחתונה, הטועמים לא ממש מצאו קשר לאוזני המן והרגישו שטעם המרציפן משתלט
מחיר: כ־25 ש' ל־100 גרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו