ההפגנות בדרום נמשכות

הבוקר התכנסו מאות עובדים ופעילים בצומת בית קמה, במחאה על מצב התעסוקה בדרום • ההסתדרות ממשיכה לאיים בהכרזה על סכסוך עבודה

ההפגנה בבאר שבע. "תהיה תגובת שרשרת"  //  צילום: דודו גרינשפן // ההפגנה בבאר שבע. "תהיה תגובת שרשרת" ,
ההפגנה בבאר שבע. "תהיה תגובת שרשרת" // צילום: דודו גרינשפן // ההפגנה בבאר שבע. "תהיה תגובת שרשרת"

מאבקם של עובדי כיל בדרום, המוחים על הפיטורים המתוכננים בחברות תרכובות ברום ומפעלי ים המלח, נמשך במלוא עוזו. מאות עובדים, תושבים וראשי ערים בנגב הגיעו הבוקר לצומת בית קמה.

צילום: NEWSENDERS

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

העובדים נשאו שלטי מחאה רבים בגנות עידן עופר,הבעלים של כיל, ונגד הנהלת החברה, ובראשה המנכ"ל סטפן בורגס. להפגנת ההזדהות הגיעו גם בני ביטון ראש עיריית דימונה, איציק דנינוראש עיריית אופקים, טלי פלוסקוב  ראש עיריית ערד ושי חג'ג', ראש המועצה האזורית מרחבים. 

אתמול התקיימה הפגנה דומה בבאר שבע. ציון אוחיון (54), אחד המפגינים, אמר כי "יש לנו חשש גדול שאם הפיטורים בחברות כיל ייצאו לדרך, הדבר יפגע קשות בעוד אלפים מהעובדים כמו דומינו. ברגע שמאות עובדים מפוטרים בחברות הדגל של הנגב, יפוטרו עובדי קבלן בניקיון, במזון, באבטחה, בעבודות שירות וכדומה, ומעגל האבטלה ילך ויגדל בצורה משמעותית. תהיה תגובת שרשרת, שסופה מי יידע".

בהפגנה נכחו גם ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', וראש עיריית דימונה, בני ביטון. 

"פעלנו כראשי רשויות מול העובדים והנהלת כיל כדי להבין את שורשי הסכסוך", אמר דנילוביץ' במהלך ההפגנה, "ניסינו לפשר, אבל הרושם שלנו הוא שהחברה מעמידה קשיים ונחושה בדעתה לפטר. פיטורים של כל כך הרבה עובדים, בחברה כל כך גדולה, יהיו פגיעה קשה בנגב. יש פה משבר תעסוקתי שצריך לטפל בו עכשיו, לפני שהוא יתרחב ויגיע למפעלים נוספים".

ח"כ עמיר פרץ, שהגיע להפגנה, אמר: "באנו להביע הזדהות עם מאבקם הצודק של העובדים. עובדי כיל בנגב הם האנרגיה של האזור כולו. הנהלת החברה פועלת בשיטות שפוגעות בעובדים, רק כדי לקבל הטבות נוספות מהמדינה וכחלק מהמאבק שלה בוועדת ששינסקי".

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הזהיר אתמול כי בכוונתו להכריז על סכסוך עבודה כללי בדרום הארץ, אם לא יימצא פתרון לבעיה. לדברי ניסנקורן, "חייבים להציל את אזור דרום הארץ מגל הפיטורים שמרחף מעל תושבי הנגב. אם לא יימצא פתרון למשבר עד יום חמישי, נחריף את המאבק ואכריז על סכסוך עבודה כללי בכל אזור דרום הארץ. על ראש הממשלה למנוע את הפיטורים, להתערב במשבר ולמצוא את הפתרון למען תושבי הדרום". 

עוד באתר:

טקס האוסקר: היסטוריה של פדיחות בשידור חי

נפגשו כנשים, יתחתנו כגברים

"לא נאפשר השתלטות הוועדים על המפעלים"

מחברת כיל נמסר כי "הההסתדרות, וועד העבדים מנסים לכפות באלימות, כוחנות וברוטליות מסוכנת את שלטון וועד העובדים במפעלים, והם אינם מהססים לפגוע בשגרת חייהם של תושבי הנגב ובטובת רוב עובדי החברה לשם מטרה פסולה ובלתי חוקית זו."

"ההסתדרות והוועד תכננו מבעוד מועד את מערכת הבחירות כזמן המתאים להוציא לפועל את תכנית ההשתלטות שלהם, ביודעם כי בזמן מערכת בחירות יש להם סיכוי טוב יותר לזכות בתמיכה של פוליטיקאים שונים המבקשים לקושש קולות ותמיכה פוליטית. בנוסף לכך, השביתה הפוליטית ופעילות מחאה קולנית ובלתי פרופורציונאלית כפי שבאה לידי ביטוי בימים האחרונים נועדה לשרת סדר יום ואינטרסים פוליטיים של מפלגות מסוימות במערכת הבחירות."

"אולם, מעבר להתנהגות צפויה במערכת בחירות אין כנראה אף פוליטיקאי רציני התומך בעמדה הקיצונית והבולשביקית של ההסתדרות והוועד המבקשת להשליט את שלטון הוועדים החזקים על המפעלים ומניעת כל יכולת לפטר עובדים, אפילו בחברות פרטיות במהלך תכנית התייעלות. הנהלת כיל לא תאפשר את השתלטות הוועדים על המפעלים; זוהי חובתה ואחריותה הבלעדית של ההנהלה, גם מתוקף חוק, לנהל את המפעלים באחריות ובמקצועיות גם אם מדובר ביישום תכנית התייעלות נדרשת וחיונית הכוללת צמצום כוח אדם. ההנהלה תמשיך לנהוג באחריות ובכבוד כלפי העובדים שיאלצו לסיים את עבודתם במפעלים והיא מציעה להם את חבילת הפרישה ופיצויי הפיטורים הטובה ביותר בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר