צעיר חרדי נדקר הערב בכיכר צה"ל, ליד בניין עיריית ירושלים. הצעיר, בן ה-27, קיבל טיפול ראשוני במקום על ידי צוות מד"א ופונה לבית החולים שערי צדק במצב בינוני עם פצע דקירה בפלג גופו העליון, כשהוא בהכרה מלאה.
ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, היה במקרה באזור וסייע בהשתלטות על מחבל, שניות ספורות לאחר שדקר. ברקת סיפר כי: "נסעתי עם הרכב סמוך לככר צה"ל כשפתאום הצוות שלי ראה בסמוך אלינו את מחבל עם סכין, קפצתי יחד עם המאבטח שלי מיד מהאוטו, הוא שלף עליו את הנשק ותפסנו יחד את המחבל עד להגעת המשטרה, ומיד טיפלנו בפצוע שלשמחתנו נפצע קל". בסרטון ממצלמת אבטחה שהוצבה במקום ניתן לראות את ברקת (בחולצה הלבנה) מתקרב למחבל ומתנפל עליו בעזרת מאבטחיו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מאבטח של העירייה ששהה במקום, לכד את הדוקר עד להגעתם של השוטרים. מבדיקה ראשונית עולה כי מדובר בפלשתיני בן 18, ששהה בארץ באופן בלתי חוקי. לאחר מעצרו, הועבר הדוקר לחקירת כוחות הביטחון.
ד"ר אריה יפה פרמדיק מתנדב של איחוד הצלה מסר: "כשהגעתי לזירה נתקלתי בצעיר שנדקר בבטנו וקיבל טיפול ראשוני ממתנדבי יחידת האופנועים של איחוד הצלה שהגיעו ראשונים לזירה לאחר טיפול רפואי ראשוני הדקור פונה להמשך קבלת טיפול רפואי בבית החולים כשהוא בהכרה ובמצב יציב".
פאראמדיק מד"א מורד סלמאן שטיפל במקום סיפר : "כשהגענו ראינו צעיר כבן 27 מוטל על המדרכה בכיכר, סמוך לפסי הרכבת ליד בניין העירייה, עם פצע דקירה מדמם בפלג גופו העליון, הוא היה בהכרה מלאה וסיפר שהרגיש לפתע שדקרו אותו, וכשהדוקר ניסה לדקור שוב הוא נאבק עם הדוקר ובעזרת מתנה לחתונה שהחזיק בידו מנע פציעות נוספות. הענקנו לו טיפול רפואי שכלל עצירת דימום , מתן נוזלים ופינינו אותו במהירות לבית חולים כשמצבו מוגדר קל עד בינוני בהכרה מלאה ויציב".
לפני כחודש וחצי הפעם, הותקף יהודי בשער שכם ונדקר בגבו. הדוקר נמלט מהמקום והמשטרה מחפשת אחריו. החרדי, בשנות ה-20 לחייו, פונה לבית החולים שערי צדק ומצבו מוגדר בינוני עד קשה. מחקירה ראשונית עולה כי הנדקר היה בדרכו לתפילה בכותל המערבי.
לפני כשלושה חודשים נדקר צעיר חרדי בשנות ה־30 לחייו, המשתייך לחסידות ברסלב, שצעד ברחוב הנביאים פינת רחוב חיל ההנדסה. מדובר למעשה ברחוב שהוא ההמשך של שדרות חיים בר לב, ציר הנסיעה הראשי בירושלים. לפתע נדקר הצעיר בחלק העליון של גבו על ידי אדם בעל חזות ערבית, שנראה נמלט לכיוון שער שכם.
הצעיר, שנדקר באמצעות מברג, החל לצעוד במהירות לתוך מזרח העיר, והגיע כמעט עד שער שכם, מרחק של כמה מאות מטרים מזירת הדקירה. שם הוא נתקל בצוות מג"ב שפיטרל במקום. בדרך, הוא שלף את המברג מגבו, ואיתו ניגש היישר לצוות הלוחמים. "לפתע הגיע אלינו בחור חרדי ואמר לנו שנדקר בגב. הוא היה מבוהל קצת והחזיק את המברג ביד. התחלנו מייד להעביר דיווחים, הזעקנו את מד"א ופינינו אותו לנקודת המשטרה הקרובה לכותל המערבי. פרסנו את הכוחות בשטח כדי לתפוס את החשוד", סיפר רס"ל אביב נחמן, מפקד צוות הלוחמים בפלוגה ג' במג"ב ירושלים.
הצעיר שנדקר טופל בנקודת המשטרה על ידי צוות מד"א והועבר לטיפול בבית החולים שערי צדק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו