זעם בחיפה בעקבות כוונת הסינמטק בעיר לערוך במקום את פסטיבל סרטי הנכבה, שנערך חודשיים לפני כן בסינמטק בתל אביב. את הפסטיבל, שנקרא ״48 מילימטרים״ מפיקה עמותת "זוכרות" להעלאת המודעות לנכבה הפלשתינית בעקבות הקמת מדינת ישראל. לדברי מנהלת העמותה, ליאת רוזנברג, העובדה כי משרד התרבות עדיין שוקל להפסיק את התמיכה בעמותה בעקבות פסטיבל סרטי הנכבה, שנערך בתל אביב הוא זה שהביא את העמותה והנהלת הסינמטק בחיפה לפעול לקיום פסטיבל סרטי הנכבה בחיפה.
עוד באתר: בוקר לבן בצפון, אביך בדרום ובמרכז
״חרף כל הניסיונות מצד גורמים פוליטיים שונים להביא להורדת הפסטיבל מסדר היום הציבורי הפסטיבל הזה נועד לכך שלא נשכח את מה שאירע ב-1948. גם לתושבי חיפה מגיע לדעת על נושא זכות השיבה של הפליטים הפלשתינים״, מסרה רוזנברג. יש לציין כי במקביל לפסטיבל סרטי הנכבה שייערך בחיפה, יתקיים פסטיבל לסרטי נכבה גם בתיאטרון הערבי אל-מאידן בחיפה, שגם הוא נתמך כלכלית על ידי משרד התרבות.
גורם בכיר בעריית חיפה אמר לישראל היום כי ראש העירייה יונה יהב עודכן בפרטי הפסטיבלים, שיערכו בסינמטק בחיפה ובתיאטרון הערבי אל מיאדן הפועל בעיר, והורה ליועצים המשפטיים של העירייה לבחון דרכים למנוע את קיומם. כמו כן הוא יפעל להקפיא תמיכות והקצבות עירוניות להן זוכים הסינמטק בחיפה ותיאטרון אל מידאן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
״חיפה היא עיר של דו קיום", אמר הגורם והוסיף, "שהחיים המשותפים בין יהודים וערבים משמשים דוגמא בארץ ובעולם, אולם לא נשתף פעולה ונתמוך בגורמים קיצוניים, השוללים את הקמתה של מדינת ישראל ונותנים ביטוי לדעות קיצוניות בשם חופש הביטוי והיצירה״.
ראש עיריית חיפה יונה יהב מתנגד לאירוע // צילום: מישל דוט קום
מנכ"ל סינמטק בחיפה אבישי כפיר, אמר כי הוא אינו חושש מהסרה אפשרית של התמיכה הממשלתית והעירונית בסינמטק. "אנחנו מדינה דמוקרטית. אני לא רואה שום סיבה ולא מכיר שום חוק שאומר שאסור לתת לתושבי חיפה או לתושביה הערביים של חיפה אפשרות להביע את דעתם. עלינו לכבד את הזכות לחופש הביטוי והאומנות גם אם מדובר בדעות שונות", מסר.
בעקבות הכוונה לערוך את פסטיבל סרטי הנכבה בסינמטק בחיפה בסמוך ליום העצמאות, פנו לראש הממשלה נתניהו שורה של חברי כנסת וגורמים חוץ פרלמנטרים מהימין, ודרשו ממנו מתוקף תפקידו כשר האוצר לשלול את ההקצבות הממשלתיות לסינימטק ולעמותה המפיקה את פסטיבל סרטי הנכבה. ממשרד התרבות והספורט נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה שימוש בכספי תמיכה מטעם המדינה לטובת פעילות הרואה בציון יום העצמאות של מדינת ישראל כיום אבל, פרטי הפסטיבל האמור אינם מוכרים למשרד התרבות וייבחנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו