העיתון "ידיעות אחרונות" וכתביו הבכירים כבר נושאים תפילה ותחנונים לאובאמה שיוותר לאיראן וייתן לה מתנה שתאפשר לה להיות מדינת סף גרעינית. כל שאיפתו ותקוותו של העיתון, שהיתה לו פעם מדינה, לצאת בכותרות ענק שיגידו בליקוק שפתיים שנתניהו נכשל במשימה מול איראן. תילים של קונספירציה נבנים על דברי שני פרשנים בפוקס ניוז, רק מה לעשות שדובר הבית הלבן מתרגש פחות מנחום ברנע מביקור רה"מ.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
העיתון מתעלם במפגיע מעובדת יסוד אחת - הגרעין האיראני מסכן גם את בוחרי המחנה הציוני שבשליחותו הוא פועל. לפי הכותרות אתמול ב"ידיעות" וב־ynet, אפשר להתרשם שקיומה וביטחונה של ישראל מצויים במקום השני לאחר המשימה הקדושה בעיניהם של הפלת נתניהו והימין.
ידיעות עושה את העבודה למחנה הציוני
המחנה המכונה "ציוני" אינו צריך כלל לקדם תעמולת בחירות מטעמו. "ידיעות" עושה עבור המחנה את העבודה, בינתיים, בחינם. דרישת התשלום עשויה לבוא באמצעות קידום החקיקה לסגור את "ישראל היום".
הכתבה הכי נקראת היום באתר: האב חשב שנכנס פורץ - וירה בחבר של בתו
האמריקנים עייפים. נמאס להם להניף את לפיד החירות בעולם. הגאווה הלאומית שאפיינה אותם בעבר נמוגה. ההמנון האמריקני פותח היום משחקי פוטבול ואינו מעורר השראה. הנשיא אובאמה מבטא בהתנהלותו את רוח השמאלנות הליברלית שכולה פיהוק מתמשך. למדינת ישראל אין את המותרות להתעייף, זאת לימדה אותנו ההיסטוריה היהודית. רוב הציבור הישראלי מבין את גודל המשימה שנטל עליו רה"מ למען הדורות הבאים. יש חיים גם אחרי הדיכאון והתבוסתנות של "ידיעות אחרונות".
כל עיתונאי הגון שמוכן לעסוק באמיתות ולא בדמגוגיה מפורכסת, יודע שלאורך כל שנות המדינה היו עימותים, בעצימות נמוכה או גבוהה, בין ממשלים אמריקניים לבין ראשי ממשלה. בן גוריון מול אייזנהאור, רבין מול ג'רלד פורד, בגין מול קרטר, שמיר מול בוש האב ועוד. לארה"ב יש אינטרסים לאומיים שלעיתים מתגברים על תבנית היחסים המיוחדים עם ישראל. כעת תורו של נתניהו להגן על ביטחון המדינה מול הרפיון האמריקני. כל הפירוטכניקה ש"ידיעות אחרונות" מפזר סביב הנאום בבית הנבחרים, חסרת חשיבות בעליל ונועדה רק לשרת את האינטרסים של הרצוג ולבני.
במסגרת המאבק הבלתי מתפשר נגד הימין, חלק מפצצות המצרר העיתונאיות מופנות נגד נפתלי בנט ונגד מפלגתו הבית היהודי. אם היו מחלקים מדליות על צביעות בתקשורת, העיתון היה זוכה בזהב. בבחירות הקודמות, לא מזמן, העיתון נשא את נפתלי בנט ואת איילת שקד על כפיים. הם תוארו כמתונים וכנאורים ואתמול העיתון הפך אותם לאלימים, למסוכנים ולמשיחיים. מכוכב על הפך בנט ל"ראש הסיעה הקוקואית ביותר בכנסת". הכל משום שבנט החליט ללכת עם נתניהו, ובעיקר משום שמפלגתו הסירה את תמיכתה בחוק האנטי־דמוקרטי שנועד לסגור את "ישראל היום". כמה נאה ש"ידיעות" דואג הרבה מאוד לדמוקרטיה האמריקנית והרבה פחות לדמוקרטיה הישראלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו