העולם זוכר?

מיליונים יציינו מחר את יום השואה הבינ"ל • דו"ח אנטישמיות לשנת 2014: יותר אירועים אנטישמיים בקמפוסים בארה"ב, צרפת היא המדינה המסוכנת ביותר ליהודים באירופה

מצלמים באושוויץ // תיירים מצלמים באושוויץ

לקראת יום השואה הבינלאומי שיחול מחר קיבלה אתמול הממשלה דו"ח על מגמות האנטישמיות בשנת 2014 ברחבי העולם. 

את הסקירה מסר השר נפתלי בנט, המשמש בתפקיד שר התפוצות. לפי הדו"ח, שהוכן בשיתוף עם "הפורום לתיאום המאבק באנטישמיות", בשנת 2014 בלטה התגברות הפעילות האנטי־ישראלית בקמפוסים ברחבי ארה"ב. עיקרי הדו"ח מעידים כי בחודשים יולי־אוגוסט 2014 - תקופת "צוק איתן" - נרשמה עלייה של 400 אחוזים במספר האירועים האנטישמיים בהשוואה לתקופה המקבילה שנה לפני כן. הימין הקיצוני ממשיך להוות גורם מרכזי בפעילות האנטישמיות, אך ברוב המקרים האלימים שאירעו היו המבצעים ממוצא ערבי או מוסלמי.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בנוסף, על פי דו"ח של הליגה נגד השמצה, בעקבות המבצע נרשמה עלייה דרמטית בפעילותן של קבוצות סטודנטים לבידודה ולדה־לגיטימציה של מדינת ישראל בקמפוסים של האוניברסיטאות והמכללות בארה"ב. במהלך סמסטר הסתיו הוכפל מספר האירועים האנטי־ישראליים שהתרחשו בקמפוסים בארה"ב, ומספרם עמד על 75 לעומת 35 בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. עוד מצוין כי מיטשטשת והולכת ההפרדה בין ביקורת לגיטימית על ישראל לבין אנטישמיות, בפרט במדיה החברתית. על פי מחברי הדו"ח, "צרפת היא המקום הקשה ביותר ליהודים על אדמת אירופה כיום". "בשנה האחרונה אנחנו עדים לעלייה באירועים אנטישמיים וגל של אנטישמיות ששוטף חלקים נרחבים מהעולם, בראש ובראשונה את יבשת אירופה", אמר אתמול רה"מ נתניהו. "מול התופעות הללו צריכות ממשלות העולם לפעול ביתר תקיפות".

צילום: Gettyimages

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, פתח אמש את ביקורו הרשמי הראשון בארה"ב ומחר הוא צפוי לנאום בפני עצרת האו"ם לרגל יום השואה הבינלאומי, שבה יישא דברים גם יו"ר יד ושם, אבנר שלו. אתמול ביקר ריבלין במרכז הקהילתי הנוצרי בברוקלין ואמר שם: "אני מאמין שירושלים תשמש דוגמה לדו־קיום בין קהילות ודתות. זו הדרך שלנו לחירות - אדם אינו יכול להילחם על חירותו מבלי להילחם על חירותו של האחר".

הבוקר תצא לפולין משלחת של 37 מניצולי אושוויץ־בירקנאו שתשתתף בטקס הבינלאומי לציון 70 שנה לשחרור מחנה ההשמדה. המשלחת מאורגנת על ידי הקונגרס היהודי העולמי (WJC) בשיתוף עם מרכז הארגונים של ניצולי השואה. האירוע מאורגן על ידי מוזיאון אושוויץ־בירקנאו בשיתוף עם ה־WJC וקרן השואה (USC), וישתתף בו בין שאר המנהיגים נשיא פולין. רונלד לאודר, נשיא WJC, ציין: "הרגע שבו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ־בירקנאו, וחשף את מה שהתברר כאחד ממעשי הזוועה הנוראיים ביותר שהתרחשו אי פעם בהיסטוריה האנושית, הוא אולי הזיכרון הצרוב ביותר בתודעה הכללית ממלחמת העולם השנייה". קולט אביטל, יו"ר מרכז הארגונים של ניצולי השואה, אמרה: "לנוכח האירועים האנטישמיים האחרונים קיים פיתוי גדול להכריז על 'שואה שנייה'. אכן נראה כי גל האנטישמיות גואה, אבל זה חלק מראיית עולם רחבה יותר של האיסלאם הקיצוני. המצב כיום באירופה שונה לחלוטין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר