שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

משפ' נתניהו: "גל ההכפשות ממוחזר ושקרי"

משפחת נתניהו במסר חד בעקבות תצהירי אב הבית במעון רה"מ בעבר: "מנסים להכפיש בזמן בחירות"

רה"מ ורעייתו // צילום: דודי ועקנין // "קמפיין מרושע". רה"מ ורעייתו ,
רה"מ ורעייתו // צילום: דודי ועקנין // "קמפיין מרושע". רה"מ ורעייתו

משפחת נתניהו הגיבה היום לתצהירי העדות שהגיש אב הבית במעון רה"מ בעבר, מני נפתלי. "גל ההכפשות הממוחזר והשקרי מצדם של עובדים לשעבר אינו מקרי: הוא נועד לפגוע בראש הממשלה וברעייתו בתקופת הבחירות ולסחוט כספים מהמדינה שלא כדין. מדובר בשערורייה", נמסר. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים הוגשו היום שני תצהירי עדים חדשים המנסים לסייע לגרסתו של מני נפתלי, אב הבית במעון רה"מ בעבר, בתביעתו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. התצהירים מעלים טענות להתנהגות פוגענית מצד שרה נתניהו כלפי עובדי המעון.

"התביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה איננה נגד רעיית ראש הממשלה, והיא איננה נמצאת כלל ברשימת הנתבעים", נאמר בתגובת משפ' נתניהו. "למרות זאת מני נפתלי וסייעניו משרבבים בכל מחיר ובכל הזדמנות את שמה של הגברת נתניהו, וממציאים שקרים ועיוותים מגמתיים – מסיבות מובנות, ובעיתוי ברור שנועד להשפיע על מערכת הבחירות בישראל". 

עוד נכתב כי "סמנכ"ל ביטחון וחירום במשרד ראש הממשלה קבע כי 'עבודתו של מני נפתלי כמאבטח ביחידת מגן הופסקה בדצמבר 2010 כתוצאה מהתנהגות שאינה הולמת שבאה לידי ביטוי בעימות מילולי ופיזי עם מאבטח נוסף', כלומר כתוצאה מהתנהגות אלימה של נפתלי. אנו סמוכים ובטוחים כי האמת לגבי הגרסאות והמניעים המפוקפקים של מני נפתלי ומשתפי הפעולה שלו תתברר בבית המשפט והצדק ייצא לאור. צר לנו על כך, שבינתיים כלי תקשורת משתפים פעולה עם הקמפיין המרושע הזה לשפיכת דמה של רעיית ראש הממשלה, והכול כדי לפגוע באמצעותה בראש הממשלה בתקופת בחירות, ולהוציא כספים מקופת המדינה שלא כדין".

רק בשבוע שעבר התייחסה יו"ר מפלגת מרצ זהבה גלאון ליחס שלו זוכה אשת ראש הממשלה שרה נתניהו בתקשורת ובמערכת הפוליטית.

"אני מאוד לא אוהבת את האינתיפאדה נגד אשת רה"מ. זה הפך לספורט לאומי לרדת על שרה", כך אמרה גלאון, בראיון בתוכנית "מדברים גורדון". "הביקורת צריכה להיות על ראש הממשלה ולא על רעייתו". 

"יש טעם לפגם בקיום המשפט סמוך לבחירות"

לפני כחודש, נענתה נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בי-ם השופטת דיתה פרוז'ינין, לבקשת המדינה ודחתה עד אחרי הבחירות את תחילת ישיבת ההוכחות בתביעת הפיצוי של נפתלי, בגין העסקה פוגענית ובשל הפרת הבטחה מנהלית כי יקבל מעמד של עובד מדינה. 

הנשיאה קבעה כי דחיית מועדי דיון נעשית ביד קמוצה, ואולם מהטעמים שפורטו בבקשת המדינה, יש הצדקה לדחיית מועד ישיבת ההוכחות עד אחרי הבחירות: "יש טעם לפגם בקיום ישיבת הוכחות בתיק זה בסמוך מאד למועד הבחירות, וכאשר התביעה עוסקת במעון רה"מ, ולפיכך יקבע מועד הדיון בסמוך לאחר מועד הבחירות". לפיכך נקבע התיק ל-25 במארס.

הנשיאה הוסיפה כי היא מקבלת את טענת המדינה בדבר הצורך לאפשר לה שהות מספקת להגיב על הטענות שהועלו בתצהיר התובע, בתצהירים שיוגשו מטעמו וברשימת העובדים שנטען כי עזבו את מעון ראש הממשלה. "לוח הזמנים שנקבע אכן מקשה על היערכות הצדדים", נאמר בהחלטה. "על-פי הנהוג והמקובל ניתנת לצדדים שהות רבה יותר לגיבוש גרסאותיהם ולהגשת תצהיריהם". לפיכך, מועד הגשת התצהירים מטעם המדינה נקבע לעוד חודשיים ימים.

"התובע פועל שלא בתום לב"

בבקשת המדינה, הדגישה עו"ד כוכבית נצח-דולב, המייצגת את הנתבעים, משרד רה"מ, עזרא סיידוף סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה ורה"מ עצמו בנימין נתניהו -  כי  "הפרסומים בכלי התקשורת והראיונות שמסרו התובע וב"כ מלמדים כי בנוסף להליך המשפטי,  מבקש התובע, שלא בתום לב, לנהל הליך בכלי התקשורת שנועד הן להשפיע על ההליך המשפטי המתנהל בבית הדין והן לצורך מטרות שונות, ובכלל זה הכפשת ראש הממשלה ומשפחתו".

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר